17-10-2021 | Администратор |

На 14 ноември 2021г., в община Драгоман ще гласуват на местен референдум за стопанисване на ВиК съоръженията и мрежите. Точният въпрос е:

Да управлява и стопанисва ли самостоятелно община Драгоман общинските води, ВиК съоръженията и мрежите изградени на нейна територия?

Информационен лист с цялата информация за референдума е качена в уеб сайта на община Драгоман.

Право на гласуване имат жителите с постоянен или настоящ адрес в Община Драгоман в последните 6 месеца преди насрочването на референдума.

До референдума се е стигнало, заради стандартните проблеми във ВиК сектора: постоянни ремонти, без подмяна на водопроводната мрежа; без асфалтиране след ремонт, което прави множество дупки в течение на много години.

Целта е община Драгоман да отговаря едновременно за ВиК мрежата, за асфалтирането, за да има възмоцност да се съгласуват тези дейности в рамките на една организация. Също така се изследват възможностите за кандидатстване по европейски проекти, което да даде възможност в рамките на 5-10 години да се влеят доста пари във ВиК Драгоман (част от ВиК София област), което да даде видими резултати!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!