04-10-2021 | Администратор |

Стартира безплатна програма за дентална профилактика на 5-8 годишни деца до края на ноември 2021г. (след записване на час при избран доктор). Процедурата представлява безплатно поставяне на „силанти“ (защитно покритие срещу кариес) на поникналите първи постоянни зъби при деца на 5-8 години.

Ранното развитие на кариес при децата е много важен проблем, защото води до ранна загуба или голямо разрушаване на постоянните зъби. Първите постоянни зъби поникват много рано (около 5-6 год. възраст) и повечето родители ги „мислят“ за временни…, не им обръщат нужното внимание за профилактика на кариеса и често води до много ранното им засягане от кариес.

Процедурата за поставяне на защитното покритие „силант“ е безболезнена и бърза. Поставянето на защитното покритие „силант“ е полезна и много ефикасна за предпазване от развитие на кариес, но само докато зъбите са още здрави (в първите години от поникването). Поставянето на силанти е безплатно за родителите на деца на възраст 5-8 год. (финансирано от Министерството на Здравеопазването).

Вижте също:   Мис и Мистър Сливница 2011 - ревю на моделите от DanyStyl

Програмата ще продължи до края на м. Ноември 2021г. Можете да запишете час за Вашето дете, при ЛДМ (Лекар по Дентална Медицина), който участва в Програмата.

Прилагаме снимка на предоставения списък с Доктори по Дентална Медицина за София Област, които ще поставят безплатно силанти по програмата до ноември 2021г.. Повече информация и телефон за въпроси можете да видите в информативния уеб сайт Орална Профилактика.

ПДФ файл с доктори за София област (в град Сливница няма доктор по програмата)

ПДФ файл с доктори за София град

Файловете показват списък във вида:

Програма на Министерство на здравеопазването „Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0-18 годишна възраст в Република България 2021-2025“, която е продължение на проведената програма в периода 2015-2020г.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!