14-06-2021 | Администратор |

В предстоящите няколко дни и седмици ще се извършват взривни дейности на пътя Калотина – Драгоман, с цел разширяване на пътното платно за изграждане на скоростния път (магистрала Европа) София-Калотина, който от сръбска страна се свръзва с магистралата за Белград. В последните няколко седмици вече се извършиха няколко десетки (или дори стотици) взривявания.

При тези взривявания обикновено се въвеждат обходни маршрути за леките автомобили, а товарните автомобили обикновено изчакват 1-4 часа, докато се разчисти пътното платно и се изтеглят всички спрени товарни автомобили.

Актуална информация можете да следите от уеб сайта на АПИ (Агенция „Пътна Инфраструктура“).

Последното съобщение е от днес, 14 юни 2021г.:

Утре – 15 юни, от 13 ч. до 15 ч. се спира движението в двете посоки по път I-8 Калотина – Драгоман, в участъка от 9-ти до 10-ти км. Трафикът се ограничава за извършване на взривни работи при 9-ти км във връзка с модернизацията на трасето от км 1+000 до км 15+500, част от бъдещата автомагистрала „Европа“.

За леките автомобили са въведени следните обходни маршрути:

– автомобилното движение в посока София ще преминава от път І-8 – Калотина – по път ІІІ-8001 – Беренде извор – път ІІІ-813 – и обратно на път І-8 за София;

– автомобилното движение в посока Калотина ще преминава от път І-8 – по път ІІІ-813- Беренде извор – път ІІІ-8001 – Калотина;

Тежкотоварните ППС над 3,5 т и габарит над 6 м ще изчакват на обособените и посочени от контролните органи места.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!