28-03-2021 | Администратор |

На 4 април 2021г. ще се проведат избори за Народно събрание, насрочени от президента Румен Радев с указ от 14 януари 2021г. Изборите се организират и управляват от Централната Избирателна Комисия (ЦИК) и на техния уеб сайт можете да намерите подробна и актуална информация за всички кандидатски листи на партии и коалиции.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната поради коронавируса Sars-CoV-2, предвидено е подаването на заявление за гласуване в подвижна секция на избиратели, поставени под задължителна карантина/изолация. Крайният срок за подаване на заявлението е до 31 март 2021 г., 17.30 ч., при кмета на общината/района/кметството или кметския наместник по постоянния адрес на избирателя, или по настоящия му адрес, ако вече е регистриран за гласуване по настоящ адрес.

В момента сме в разгара на 3-тата вълна с масови коронавирусни инфекции. Много хора се заразяват и броят на хоспитализираните болни се увеличава всеки ден. Свободните болнични легла намаляват или напълно свършват. За съжаление, политиците отново не показаха да мислят за хората и изборите бяха насрочени от президента Радев за началото на месец април, въпреки проведените срещи-консултации с политически партии. Очакваше се изборите да бъдат насрочени за средата на месец май, за да се затопли времето и случаите на коронавирус да намалеят, а също така да се напредне с ваксинацията на желаещите граждани.

Вижте също:   Сливница е домакин на финалния волейболен турнир на А НВГ мъже

Гласуването ще се извършва с маски и по собствен избор ръкавици и други предпазни средства (шлемове и др.). В коридорите и на опашките ще се спазва дистанция между чакащите. Повече инструкции ще получите в деня на гласуване.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!