20-10-2020 | Администратор |

Директори на училища, молим ви, запазете живота на служителите си (преподаватели, обслужващ персонал и администрация), за да не тежи и да не ви обвиняват десетки години след това!! Същото важи и за вашето здраве и живот. Учителка от Търговище, на 58 години, почина от коронавирус само за 2 дни!

Учителката по география Руми Радославова от Търговище, на 58 години, почина от коронавирус само за 2 дни. Тя се е почувствала зле в неделя, развила скоротечна пневмония, а във вторник е починала. В училището учат 1200 ученици, от които около 190 души са с грипоподобни симптоми. Сигурно заразените са повече, но не всички имат симптоми. Цял 10-ти клас почти е без обоняние, но децата продължават да ходят на училище. РЗИ дава предписание за карантина само при положителен тест, но тестове не се правят…, родителите търсят начини и връзки в РЗИ, за да успеят да направят тест на децата си!

Вижте също:   Интервю с Лора Донкова, носителка на титлата Мис Сливница 2011 на модна агенция DanyStyl

Родителите също трябва да поемат своята част от отговорността! Коментирайте и давайте предложения какво да се направи, как да се учи. Големите ученици могат да учат дистанционно, нека в училище останат само най-малките… Също така, големите могат да се редуват – 1-3 седмици в училище да учат едни класове, след това други класове в следващите 1-3 седмици… Всеки да сигнализира (да има конкретен телефон) при симптоми и това да се следи, а след 1-3 седмици може да се направи тест за наличие на антитела. който е по-евтин от PCR-теста.

Преструктурирането на учебния процес трябваше да бъде направено от министерството на образованието и здравеопазването, но министрите брутално прехвърлиха тази тежест върху директорите. Директорите са длъжни да запазят здравето на своите служители, още повече, че с преподавателите може да са приятели, съседи и да се познават от над 30-40 години!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!