10-06-2020 | Администратор |

Втора вълна с коронавирусни инфекции (Covid-19) се регистрират в последните 10 дни в Република Северна Македония. Графиката на заболелите и активни случаи сочи стръмно нагоре:

За съжаление, в България все още се откриват нови огнища и броят заразени на ден се увеличава (стойностите са около 70-85 нови случаи на денонощие), а това означава само едно – след отпадането на стриктните мерки, заразата се е разпространила в нови градове и села. Сегашните заразени ще се почувстват зле чак след 5-10 дни и е ясно, че не всички ще уведомят властите, защото така или иначе не се изследват хора, за които няма данни да са контактували със заразен или да идват от чужбина.

Въпреки отпадналите противо-епидемиологични мерки, съветът ни е да се дистанцирате физически от нови контакти и големи групи хора, като това важи най-вече за хора с хронични заболявания и възрастни хора над 50-60 години. Възрастните и рискови групи трябва да спазват физическа дистанция, но не е нужно да стоят вкъщи по цял ден. Вместо това трябва да си изработят свой план и да се движат, да се разхождат, да се излагат на слънце (ако няма други противопоказания), за да засилват своя имунитет.

Вижте също:   Асфалтиране на улици в град Сливница

Към момента статистиката показва, че смъртността в България е около 10% (от 1700 приключени случаи) и може да спадне минимум до 6-7%, което съвсем не е малко. Бъдете здрави!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!