04-04-2020 | Администратор |

Към 4 април 2020г. Над 1 милион и 100 хиляди души са потвърдени с коронавирус в цял свят, а реално заразените са между 2, 3 и 4 милиона души! Смъртните случаи са над 60 хиляди потвърдени (изследвани за коронавирус, преди да починат) и може би още поне 30-50 хиляди починали, но неизследвани за коронавирус приживе, с което общия брой реално починали (загинали) от коронавирус става над 100 хиляди (повечето в Европа).

В България заразените са вече над 500 души, като официално потвърдените заразени с коронавирус към текущия час са 498 души, от които 14 жертви. Най-засегната от коронавирус е област София-град с около 300 регистрирани заразени. Следват Пловдив, Варна и Бургас с под 30 регистрирани заразени от коронавирус Ковид-19. В София-област все още няма потвърден случай на заразяване, но предвид ежедневната връзка със столицата София, очаква се до няколко дни да има потвърдени заразени с коронавирус.

Вижте също:   Безплатна програма за дентална профилактика на 5-8 годишни деца до ноември 2021г.

В класацията все още лидер са Европа – с най-много заразени и най-много жертви (починали). Испания изпревари Италия по брой потвърдени заразени, а потвърдените смъртни случаи са броени само от потвърдените хора, без това да включва заиналите в старчески домове и неизследвани хора. САЩ в момента настига Европа, добавяйки по над 20-30 хиляди потвърдени всеки ден! Има много необявени случаи и загинали, като пример на 3 април Франция обявява общо 17-18 хиляди необявен досега заразени (при общо 60 хиляди обявени досега, това са допълнителни 30%), и 884 допълнително загинали…, но дали това са всички необявени случай с коронавирус – най-вероятно не!?!

От съседите на България – Турция е с дневен ръст от над 2 хиляди потвърдени на ден, голяма част от тях в Истанбул. Турция вече има над 20 хиляди регистрирани заразявания с новия коронавирус SARS-CoV-2/Covid-19 и изглежда в началото на епидемията не са били изследвани и обявени заразени, защото темпът на развитие е стремглаво нагоре. Румъния в момента записва дневен ръст от над 400 регистрирани зарази с коронавирус на ден и общо над 3000 регистрирани до момента. Гърция също е силно засегната с общ брой регистрирани до момента – над 1500 души и 69 смъртни случаи. В Сърбия също епидемията се развихря, като Русия изпраща 11 самолета с консумативи, техника, апаратура и специалисти, за борба с очертаващата се епидемия с коронавирус.

Вижте също:   Коронавирусът Covid-19 (2019-nCov) - предпазване и защита, статистика... Всичко за вируса! (обновена)

Повече информация за новия коронавирус SARS-CoV-2/Covid-19:

 

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!