09-11-2019 | Администратор |

Бойко Борисов с видео от хеликоптер на международния път Сливница-Калотина. В рамките на 6-7 минути се прекосява участъка от пътя от Сливница (в района на Опицвет и Петърч) до Драгоман, в който се виждат строителните дейности и вече изградените мостови съоръжения, както и вече асфалтирани участъци в равните части… Това е прогреса до момента, няколко месеца след започването на строителните дейности. Видео от хеликоптер (автор Бойко Борисов):

Пътувам за Сърбия, където по покана на президента Вучич ще участвам в церемонията по откриване на магистралата от българската граница до Ниш. А това е нашият участък на строящата се АМ „Европа“, която е част от трансевропейския коридор номер 10, свързващ Лондон с Истанбул. Тя включва три участъка с обща дължина 48 км – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, от Драгоман до Сливница и от Сливница до Северната скоростна тангента на София. В момента се работи с бързи темпове в 17-километровия участък от Драгоман до Сливница, който трябва да е готов през 2021 г. През този месец ще започнат строителните работи и в участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман с дължина 14,5 км. Третият участък от магистрала „Европа“ е от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента и е с обща дължина 16 км За него предстои да бъдат предприети действия по процедиране на изготвения парцеларен план с цел отчуждаване на терен.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 9 ноември 2019 г.

Видеото е направено от министър-председателя Бойко Борисов от хеликоптер, на път към Сърбия, където премиерът участва на откриването на магистралата от Ниш до българската граница (до ГКПП Калотина), заедно с президента на Сърбия Александър Вучич.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!