15-01-2018 | admin |
Стенопис на Нерон в гр. Божурище

Стенопис на Нерон в Божурище

В съседната на нас община – Божурище, инициативна група от млади хора подема кампания за изграждане фигура в естествен ръст на художника Димитър Казаков – Нерон.
За целта е сформиран художествен клуб, носещ неговото име, който освен наслада от споделеното между участниците хоби, цели набиране на необходимите средства в размер на 25000 лв.
Най-трудната, първа крачка, вече е направена. Младите художници от клуба рисуват, и продават картините си във Фейсбук. Можете да ги подкрепите, като закупите тяхна картина от Клуб „Неронци“.

Нерон - идеен проект

Нерон – идеен проект

Димитър Казаков – Нерон е български художник, осъществил десетки изложби в най-престижните галерии в света. Творби на Нерон има в националния фонд за съвременно изкуство в парижкия Лувър, в музея „А. С. Пушкин“ в Москва, както и в Императорската колекция в Токио.
Последните 20 години от живота си Казаков живее и твори в гр. Божурище. Завещава на града два впечатляващи стенописа и една бронзова статуя, която нарича „Божура“. Много негови картини са притежание на божурчани, подарени им лично от художника. Освен произведения на изкуството, Казаков създава и истински приятелства в Божурище.

Вижте също:   Местни Избори 2011 в Община Сливница - кампанията завърши. Резултати от местни избори...

И, може би не му е тук мястото, но да припомним на всички Вас, и на който трябва, че в Сливница, мястото, отредено за бюст на Атанас Узунов в „Паметника на капитаните“ все още е празно, след като преди няколко години същият бе откраднат…

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!