03-11-2017 | Людмил Ставрев |

Водят се преговори за по-ниски цени на телефонни и мобилни разговори в роуминг със Сърбия и Македония. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски. Очаква се до месец-два да бъде подписан моморандум за урегулиране на цените.

Много хора от западна България редовно посещават Сърбия и Македония и това ще позволи да ползват мобилните си телефони на една по-нормална цена. Въпреки това, точните цения все още предстоят да бъдат урегулирани или договорени между телекомите.

В момента 1 минута разговор в роуминг от Сърбия или Македония струва 6-7 лева, в зависимост от мобилния оператор. В пълен контраст, в целия Европейски съюз вече е в сила пълното отпадане на таксите за разговори в роуминг. Дори да се намирате в Германия, можете да звъннете до България безплатно или според тарифния ви план, все едно се намирате в България.

2 коментара и връзки към “Преговори за по-ниски цени на разговори в роуминг със Сърбия и Македония”

 1. Александър каза:

  Телеком Сърбия цени:
  Изходящ разговор до България 4.99 лв
  Входящ 1.59 лв
  СМС 0.99 лв
  1 MB данни 19.99 лв
  За съжаление това е положението за момента.

 2. Сливница каза:

  Здравейте Сашо!

  Благодаря за предоставените данни!

  Имайте предвид, че това е за вашия оператор. Най-скъпия БГ оператор за роуминг е БОБ – там разговорите са най-скъпи и може да се очаква по 2 лева повече от указаните от вас… 🙂
  Поздрави!


Връзки към тази страница

  Коментирай

  Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!