06-02-2017 | Людмил Ставрев |

Нашите лични лекари в Сливница често са претоварени с пациенти и по тази причина много често (над 80% през зимата) от дните се налага да работят в извънработно време, за да не връщат пациенти.

Когато това се дължи на епидемия – тогава няма какво да направим, просто болните хора са много и лекарите правят нужното, за да обърнат внимание на всеки в нужда!

Когато обаче няма епидемия, но отидем в последните 1-2 часа от работното време на лекаря (и това се случи с много на брой други пациенти), се получава неравномерно разпределение на пациентите и лекарят продължава да работи извънредно – след работното си време.

Поставете се сега на тяхно място – вкъщи ви чакат съпруг/съпруга/деца/роднини, а вие трябва да останете още час.. или дори два часа… И това се случва редовно – почти всеки ден, няколко пъти в седмицата!

Това нормално и приемливо ли е за вас, ако сте на тяхно място?

Нека направим усилие, нека отидем при личния лекар ПОНЕ ЧАС по-рано всеки път!

Вижте също:   "Най-добър млад автомонтьор 2011" - успех за Сливница в регионалния кръг

Ако лекарят работи 5 часа – отидете в първите 3 часа на работното време!

Нека в последния момент да останат само спешните случаи, работещите с невъзможност да излязат от работа или …тарикатите!

Забележка: Това не се отнася само за личните лекари, но просто те търпят това почти всеки ден, особено през зимния сезон (6-7 месеца)! Нека направим усилие!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!