26-01-2017 | Администратор |

На 26 март 2017 година ще се проведат предсрочни парламентарни избори.

Президентър на Република България Румен Радев подписа указ за провеждането на парламентарни избори на 26 март 2017г. и разпускане на 43-ото Народно събрание (НС) на 27 януари 2017г., което днес беше разпуснато от председателя на НС Цецка Цачева.

С друг указ президентът Радев назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България, който да ръководи служебното правителство по време на изборната кампания за парламентарните избори 2017 и до съставянето на ново правителство.

Гласуването ще се проведе по досегашните изборни закони и правила, тъй като депутатите вкупом игнорираха преведения референдум, в който над 2.5 млн. души гласуваха за въвеждане на мажоритарна система. Вече „бившите“ депутати също така игнорираха и намаляването на партийните субсидии на 1 лев и предпочетоха народа да им плаща по 11 лева за всеки глас.

Вижте също:   Сеанс на едновременна игра по шахмат

Както всички знаем, купуването и продаването на гласове е престъпление! …НО, не винаги*!

* Узаконено е заплащането на партийни наблюдатели, без това да включва продаването на гласа им, разбира се…! 🙂
Но е „обществена тайна“, че на всички избори от последните години, купуването на гласове се извършва масово, в големи размери. Може би над 10-15% от всички гласували са платени незаконно (отделно от плащането за наблюдатели) и са гласували конкретно за този, който е платил!

Напоследък обаче животът става по-скъп, поскъпват ток, гласят се и водата да започнат да вдигат, стоките в магазина също постепенно се повишиха, бензина също е над 2 лева, все неща от първа необходимост… Ето защо, според анонимни източници в интернет се „чува“, че незаконната „цена на глас“ за парламентарните избори през март 2017 година ще бъде не стандартното 50-70 лева, а цели 100-120 лева.
Тези, които продадат гласа си за по-малко са: първо – престъпници (защото продаването на глас е престъпление); второ – са „глупави“ да се продадат толкова евтино… Все пак за вашия глас, партията взима по 11лв на година, за период от 4 години!

Вижте също:   Волейболният Сливнишки Герой претърпя загуба, но се изкачва в горната група

Така че, нека повторим още веднъж – Купуването и продаването на гласове е престъпление, поне за парламентарните избори март 2017г.!

1 коментар към “Парламентарни избори на 26 март 2017 година”

  1. Love Is The Name каза:

    Както всички знаем, купуването и продаването на гласове е престъпление! …НО, не винаги*! Винаги трябва да е престъпление купуването на гласове!


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!