13-11-2016 | Людмил Ставрев |

Румен Радев - президентНа 13 ноември 2016 се проведе балотаж на избори за президент и вицепрезидент на Република България. С голяма преднина, българските гласоподаватели избраха Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България!

Вицепрезидентът Илияна Йотова е с корени от Община Сливница, така че нека честитим тази победа на нашите съграждани, и особено на тези, които гласуваха за победителите!

Въпреки че все още е твърде рано за крайни резултати, може да се каже, че по предварителни прогнозни резултати е около 59-60% за Румен Радев и 35% за Цецка Цачева.

Трябва да споменем, че активността на балотажа е около 50%, което е доста над очакванията. А вотът за Румен Радев, според прогнозните данни, е по-нисък от очаквания – очакваната преднина бе в съотношение 2:1!

Вижте също:   Пролетно почистване на градският парк

Българите гласуваха за промяна и избраха за ново лице в президентската институция! Да се надяваме да бъде направен поне още един такъв вот (на следващите парламентарни избори) и настоящето политическо представителство да бъде променено (най-сетне) и нови лица да влязат в управлението!

И все пак съществува опасност нашият вот да бъде заобиколен или подкупен чрез:
– Промяна в конституцията, без да се казва „какво трябва да се променя“, под един или друг предлог. Това би подкопало демокрацията!
– Незаконни решения на ЦИК и непризнаване на гласове за референдума от 6 ноември 2016, с което да се приеме друга мажоритарна система, така да се каже – „побългарена“ смесена система или която да е друга.
– Други методи, вкл. купуване на вашият глас и вкл. законно купуване на гласове чрез наемането им за „наблюдатели“! Гласувайте по съвест, когато дойде най-важния за България момент!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!