27-05-2016 | Людмил Ставрев |

На 23 май 2016г. в зала Арена Сливница се проведе празничен концерт на ансамбълът на въоръжените сили на България. Участие взеха Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Емилия Валенти, квартет Армейска Песен, Гвардейския представителен духов оркестър и други изпълнители и състави. Ръководителят на ансамбъла на въоръжените сили, бригаден генерал Боян Ставрев също се включи в музикалната програма и изпя няколко песни.

Присъстващите на концерта бяха около 650-750 души – за съжаление непълна зала! Музикалната програма бе по-разнообразна от предходни концерти и съответно по-приятна за публиката.

Преди концерта бяха връчени награди за местни жители. Кметът на Община Сливница, Васко Стоилков, съобщи, че обществената поръчка за закупуване на асфалт е завършила и съвсем скоро ще видим общинското предприятие да асфалтира улици и дупки в общината. Не става ясно как се избират улиците за асфалтиране и запълване на дупки и как могат хората да изпращат снимки на улици с големи дупки, които да бъдат подреждани по приоритет…

Вижте също:   Второ място за 12 годишната Никол Георгиева на турнир по карате

Генерал Ставрев също така подсказа, че следващата година ни очаква духова музика на живо с Гвардейския представителен духов оркестър. Музикантите от духовия оркестър изсвириха няколко познати мелодии в края на музикалната програма.

След концерта присъстващите станаха свидетели на празнична заря, която този път бе зрелищна и изключително красива.

На следващия ден – 24 май от 11 часа, в центърът на град Сливница се проведе празнична музикална програма, с участието на Цветелина и местни самодейци. Според няколко източници, поради недобро планиране на музикалната програма, в края на програмата местни самодейци са се изявили пред твърде малобройна публика. Да се надяваме следващия път да се обърне повече внимание на музикалната програма, за да могат местните самодейци да получат заслуженото внимание и уважение!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!