05-03-2016 | Людмил Ставрев |

На 3 март 2016г. в спортна зала Арена Сливница „Амазонките от Юга“ от Свиленград надвиха хандбалния отбор на Сливница в отложен мач от първенството на „А РХГ“ жени.

Хандбал Сливница-СвиленградМачът започна с предимство на лидерките в женското първенство – отборът на Свиленград-ПУ. Въпреки този лек превес и след първоначалното стъписване, сливнишките хандбалистки успяха да покажат доста комбинативна и красива игра в атака, и да намаляват постепенно преднината на гостите и да изравнят на няколко пъти. В защита нашите момичета успяха да се справят сравнително добре, като трябва да се отбележат много добрите намеси на нашата вратарка, която спаси около 10 голови изстрели – понякога гредите бяха верен помощник на вратарката, а друг път нейният „котешки“ рефлекс й позволяваше да избие опасните изстрели към вратата. Така полувремето завърши с гол преднина за „Амазонките от Юга“ от Свиленград.

Второто полувреме започна точно както завърши първото – сливнишките хандбалистки продължиха да натискат и достигнаха до няколко изравнявания в резултата. Играта в нападение беше много разнообразна и приятна за окото (може би за втори мач, след мачът с Хасково), като изненадващи двойни подавяния между двете близначки в отбора се оказаха изненада за гостите, което доведе до няколко успешни атаки и наказания от по 2 минути. Така местният отбор от Сливница успя да поведе в резултата…! Това се случи около 10-та минута на второто полувреме, а оставаха още над 15 минути до края на мача…

Вижте също:   Хандбалистките на ХК „Ники спорт“ Сливница спечелиха първия турнир в Арена Сливница

След повеждането в резултата от страна на домакините от Сливница, гостите от Свиленград предприеха драстична промяна в поведението си и успяха да стегнат редиците си. Те видимо приеха сериозно този успех на сливнишките хандбалистки и разбраха, че ще трябва да използват своето физическо превъзходство и опит, за да вземат мача достатъчно рано преди крайния сигнал, за да не разчитат на съдбата или на съдиите. До този момент хандбалистките от Свиленград използваха предимно изстрели от средна и далечна дистанция, без да се налага да пробиват през нашата защита, а това даваше повече време за реакция на нашата вратарка, която използва този шанс и успя да спаси близо 30-40% от изстрелите до момента. От този момент обаче, лидерките в класирането започнаха да пробиват индивидуално през защитата на нашите и да стрелят от близка дистанция. Това бързо повиши техния процент на успеваемост и те отново върнаха преднината си от 2-3 гола. Силно активната защита от страна на гостите, заедно с пресиране на водещите ни състезателки, доведе до няколко пресичания на пасове и бързи контраатаки с голове. Това предизвика объркване в нашия отбор – разликата набъбна над 5 гола, а грешките започнаха да се трупат една след друга…

Вижте също:   Вихър (Алдомировци) с четвърта поредна победа

Така само за 10-12 минути игра на пълна скорост, лидерките в А РХГ жени достигнаха до 7-10 гола преднина, с което показаха, че са дошли да вземат победата в мача. Последваха няколко минути, в които мачът се доигра, като нашите хандбалистки успяха да намалят разликата под 10 гола за крайният резултат 26:33 в полза на гостите.

Този мач бе много приятен за гледане, изпълнен с ефектни изстрели и комбинации от двата отбора. Сливнишките хандбалистки направиха много и красиви комбинации, и показаха израстване в своите умения и отботна игра. За наше съжаление, отборът на Свиленград-ПУ е най-силния хандбален отбор в момента в България и те го доказаха само за 10-15 минути игра на най-високо ниво, с което решиха изхода на мача. Така те заслужено излязоха еднолично начело във временното красиране на А РХГ жени.

Хандбал - ХК Бъки ГабровоДнес 5-ти март 2016г., в зала Орловец в град Габрово, отборите на Бъки-Габрово и Свиленград-ПУ завършиха при резултат 20:25 за Свиленград-ПУ. Така отборът на Свиленград ще има шанс да вземе титлата още в следващия си мач (на 2-ри април 2016), когато в Свиленград ще гостува отборът на Етър’64-Велико Търново. Победа в директния сблъсък ще им осигури титлата през този сезон.

Вижте също:   Хандбалистките на „Ники спорт“ с второ място за "Купата на Кмета" в Сливница

Следващият хандбален мач в Сливница е утре – на 06 март 2016г. от 14:00ч. Женският отбор на ХК Ники спорт ще играе срещу отборът на Поморие.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!