07-02-2016 | Администратор |

ХК Сливница - ХК ХасковоЖенският хандбален отбор на Сливница записа зрелищна победа в първия си мач за 2016 година, на старта на новия полусезон в „А РХГ“ жени. Нашият отбор премери сили в спортна зала Арена Сливница срещу гостуващия отбор на Хасково на 07 февруари 2016г. от 14:00ч. Момичетата показаха много приятна и разнообразна игра, бързи контраатаки и с краен резултат 32:26 гола се поздравиха с победата!

Мачът започна доста оспорвано и се движеше гол за гол в първата половина на първото полувреме. Последва отпускане в редиците на хасковлийки и нашите поведоха с 4-5 гола. Въпреки, че успяха да наваксат, все пак в края на полувремето нашите надбалистки бяха по-концентрирани и с няколко бързи атаки си осигуриха 4 гола преднина на почивката при резултат 16:12.

Второто полувреме започна с по-активна игра на гостите и шанса бе на тяхна страна, което им позволи отново да изравнят резултата. Шанс в този случай визираме 1-2 грешки на съдиите, които не видяха коя хандбалистка първа вита топката с крак, поради което отсъдиха обратни фалове, които бяха успешно превърнати в голове след бързи атаки на хасковлийки.
Последва натиск и по-голяма концентрация на сливнишките хандбалистки и това доведе до ново дръпване в резултата, което отново бе последвано от няколко спорни съдийски решения и няколко поредни атаки гол за гол. Това обаче не прекърши нашите и дори останали с 2-ма човека по-малко те успяха да отбележат 2 гола и да поддържат минимална преднина или равенство! След връщането на наказаните състезателки, нашите не изпуснаха инициативата и постепенно увеличиха аванса си до 5-6 гола, пред видимо поизморените хасковлийки. Тази разлика се запази до края на мача за крайното 32:26.

Вижте също:   Даниела Йорданова с победа на 19-ия шосеен пробег „Митето”

Трябва да отбележим, че хандбалистките на Сливница показаха доста атрактивна и разнообразна игра, както и завидна физическа издържливост, поддържайки темпото през целия мач. Едновременно с това, успяваха да контролират играта – да успокояват или забързват темпото на игра, според развоя на резултата и резултатът от всичко това беше един наистина приятен мач, изпълнен с тръпка и завършил с радост от крайната победа! Бързите контраатаки разбира се са най-атрактивния елемент от мача и ще опитаме да публикуваме видео на няколко избрани разигравания във Facebook страницата на Slivnitsa.com до няколко дни.

Накратко – зрелищен първи мач на женския хандбален отбор на Сливница! Браво момичета!

Галерия със снимки

Посетете официалния уеб сайт на ХК Ники Спорт Сливница и харесайте нашата и тяхната фейсбук страници, за да следите новините.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!