24-10-2014 | ЕкоОбщност |

Проект: Климатът зависи от нас с Филип АврамовИдната седмица известният комик Филип Аврамов ще гостува в град Сливница, където заедно с експерти по климатичните изменения ще проведе едночасова хумористично-образователна беседа. Представлението ще се състои в салона на общинската администрация на 27-ми октомври (понеделник) от 17:00 ч. Всички желаещи да присъстват могат да заповядат – входът е свободен!

Представлението – беседа засяга основни проблеми, свързани с изменящия се климат в България и в частност в община Сливница, а именно по отношение на земеделие, водоползване, енергия в дома и др.

Наблюдаваме ли все по-често крайни климатични явления? Могат ли нашите стопански и битови дейности да имат ефект върху тях? Необходимо ли е да ги променим, така че да се адаптираме към новите условия и да спрем честите негативни явления? Тези и други актуални въпроси ще бъдат засегнати по време на шоуто. Ще бъдат предложени прости и евтини решения за приспособяване към климатичните изменения в региона.

Вижте също:   Spelling Bee 2011 - Първи кръг (резултати)

Постановката е дело на сценариста Ангел Еленков и почива върху събраните от специалисти данни и препоръките на експерти от Българска академия на науките, Институт по почвознание „Пушкаров”, Софийски университет. Гостуващ експерт в програмата ще бъде г-жа Антоанета Йотова от „Коалиция за климата”.

Събитието е част от проект „Климатът зависи от нас” – Засилване на гражданското съзнание и участие по отношение на проблемите, свързани с климатичните промени, в училища и местни общности в Западна България. Неговото изпълнение се осъществява от Фондация „ЕкоОбщност” в партньорство с Екологично сдружение „За Земята” и Хелветас Суис Интеркооперейшън (HELVETAS Swiss Intercooperation). Проектът е финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!