28-09-2014 | Администратор |

Волейбол - Марек Юнион-Ивкони, снимка: dennews.bgВолейболният шампион на България при мъжете „Марек Юнион-Ивкони“ ще играе домакинските си мачове за сезон 2014/2015 в Сливница. Както е известно, в края на август стартира мащабната реконструкция на спортната зала в Дупница, която трябва да бъде готова за една година. Това наложи българския шампион да търси домакинска зала за новия сезон в Супер лигата. В началото на август 2014г. мениджърът на дупничани Людмил Найденов е завършил финалните договорки с кмета на Сливница Васко Стоилков.

„Да, разбрахме се с г-н Стоилков и от новия сезон ще играем в чисто новата зала на града. Радостното е, че в лицето на г-н Стоилков срещаме пълно разбиране и най-вече желание от негова страна да развива този спорт и в Сливница. Разбира се, че ще му помогнем за това“, коментира пред zadupnitsa.com Найденов. „Залата е много хубава с капацитет за над 1200 зрители. Има някои неща, които още трябва да се доставят и допълнят в съоръжението, но всичко сме уточнили с г-н Стоилков, така че проблеми няма да има. В Сливница забелязах, че местните обичат много спорта и се надявам на подкрепа от тяхна страна през новия сезон“, допълни Найденов.

Вижте също:   Слави Трифонов с писмо до нацията. Съединението прави силата!

Отборът започна тренировки от началото на септември. Жребият за старта на шампионата вече е изтеглен. Първият мач на „Марек Юнион-Ивкони“ ще бъде срещу „Пирин” Разлог. Той ще се проведе на 17 или 18 октомври 2014г.

Преди това на 15-ти октомври ще бъде официално даден старт на новата спортно-състезателна година с мач за Суперкупата на България. Съперник на шампионите от „Марек” ще бъде „Левски Боол”, който стана пък носител на Купата на България. Това е дебютен такъв двубой, какъвто досега не се е провеждал, въпреки че идеята се коментираше последните две години.

Източници: http://zadupnitsa.com/ и http://www.e-79.com/

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!