15-09-2014 | ЕкоОбщност |

В периода 16-22 септември 2014г. предстои провеждането на кампанията Европейска седмица на мобилността за пета поредна година в България. В тази връзка, с цел популяризиране устойчиви форми на придвижване – пеш и с колело, Фондация „ЕкоОбщност” планира провеждането на велосипедно състезание и викторина с ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Сливница. Те ще бъдат осъществени на 18 септември 2014г. от 14:00ч. в двора и сградата на училището.

Велосипедисти (снимка: Лора Абаджиева)

Събитието е част от изпълнението на проект „Климатът зависи от нас“ – засилване на гражданското съзнание и участие по отношение на проблемите, свързани с климатичните промени, в училища и местни общности в Западна България се изпълнява от фондация „ЕкоОбщност” в партньорство с Екологично сдружение „За Земята” и Хелветас Суис Интеркооперейшън (HELVETAS Swiss Intercooperation) във времевия срок от януари 2014 до февруари 2016г. Проектът е финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Вижте също:   Акция по залесяване на гората в Сливница

Екипът на Slivnitsa.com използва възможността да честити първия учебен ден на всички ученици и най-вече на първокласниците, които започват първата си учебна година! Успешна учебна година!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!