30-08-2013 | Администратор |

eurofunds-618x346От известно време не сме писали новини за Сливница и причината за това е най-вече в липсата на актуални новини, както и летните отпуски. Все пак трябва да споменем работата по няколко евро-проекта, които се забелязват като ползи за хората от Община Сливница.

На първо място трябва да отбележим дългоочакваното асфалтиране/закърпване на няколко от важните пътища/улици в гр. Сливница:

  • асфалтиране/кръпки на ремонтираните участъци покрай новоизградения парк, за което чакахме над 7-8 месеца;
  • асфалтиране/кръпки на част от улица Цар Симеон – от ЖП спирка Сливница в посока към ЖП гара Сливница, чакано повече от 2-3 години, поради което временно (за няколко месеца) бе прекратено движението на Костинбродските маршрутки между двата ЖП прелеза;
  • асфалтиране/кръпки на няколко други улици (по-големите дупки);
  • * възможно е да се извършват асфалтиране и в други райони на Община Сливница, за което моля да ни сигнализирате с кратък коментар, благодарим!
Вижте също:   Честита Коледа и весели новогодишни празници!

Като следваща новина може да се отбележи завършения проект за реконструкция на бившия родилен дом, разположен в близост до градския стадион в Сливница. Предвижда се това да бъде дом за стари хора.

И като последна новина, но не на последно място по значение – започна изграждането на многофункционална спортна зала в рамките на спортния комплект Сливнишки герой. В момента се работи усилено по изграждането на основите на спортното съоръжение, за да бъде спазен 6-месечния срок за пълното изграждане на залата.

Засега нямаме информация за кандидатстване по нови евро-проекти или за работа по вече договорени евро-проекти. Може би предвид края на текущия програмен период в Европа, а именно 2007-2013г. и очакването на новия програмен период от 2014-2020г., в близките няколко месеца (или дори над година) не се очакват големи новини по евро проектите. Ако имате допълнителна информация, можете да я споделите в коментарите към тази новина, благодарим!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!