17-08-2012 | Администратор |

ФК „Сливнишки герой“ гостува в неделя (19.08.2012 г.) на традиционно силно представящият се домакин – „Перун“ (Кресна). Срещата е част от първи кръг на сезон 2012/2013 в Югозападна „В“ Аматьорска футболна група.
Идващи от професионалният футбол, сливничани са сочени за един от фаворитите в групата, но сме длъжни да направим кратък предварителен анализ на очакванията.
Безспорно през този сезон, именно югозападната група е сочена за врящият казан на българския футбол. Сред участващите отбори личат имената на:
„Марек“ (Дупница) – 27 сезона в „А“ група, 5 кратен шампион на „Б“ група, носител на купата на България през 1978 г.
„Пирин“ (Благоевград) – отбор с дългогодишна история в професионалният футбол. Разполага с много добра школа, от която са излезли имена като Димитрър Бербатов, Петър Михтарски, Спас Делев и Костадин Янчев.
„Витоша“ (Бистрица) – така наречените „Тигри“ на премиера Бойко Борисов. Който е ходил в Бистрица, знае за наклонения към едната врата терен, но напоследък отборът участва в приятелски мачове, за които лети с правителствения „Авиоотряд 28“. В редакцията не сме чули за загубен мач, в който участие е взел премиера…
„Рилски спортист“ (Самоков) – 2 сезона в „А“ група, 25 сезона в „Б“ група
„Оборище“ (Панагюрище) – бойкият тим от Панагюрище екзекутира „Рилски спортист“ в баража за влизане в ЮЗ „В“ група преди два сезона с разгромното 4:0, и то в момент, когато самоковци бяха смачкали всички останали в регионалната група с резултати от сорта на 12:0, 9:1, 8:0…
Очакват се добри игри от „Велбъжд“ (Кюстендил), „Перун“ (Кресна) и „Чепинец“ (Велинград).
С оглед на тези отбори, малко трудно ще е на нашите момчета да спечелят директна промоция и да се върнат в професионалната група. И въпреки ужасният факт, че в редиците на отбора липсват футболисти от местната школа, играещите трябва да знаят, че да носиш фланелката на един от най-старите отбори в страната, е въпрос на гордост и чест!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!