27-02-2012 | Людмил Ставрев |

На 26 февруари 2012г. се състоя първия пазар на мартеници, изработени от ученици в Община Сливница, под надслов „Произведено в Сливница“.

Учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Сливница и ОУ „Иван Вазов“ с. Алдомировци бяха приготвили много на брой собственоръчно произведени мартеници. Разбира се най-съобразителните имаха най-голям избор, идвайки първи на пазара. При големи покупки от няколко мартеници накуп, клиентите получаваха подарък – безплатна мартеница!

Това, което липсваше, бяха малкото на брой еднакви гривни. Няколко хора търсеха да си закупят около 10-ина гривни, за да подарят на роднини, колеги и др., но децата явно не го бяха предвидили… Все пак желаещите си закупиха от наличните мартеници и так спомогнаха за развитието на нашите деца!

Целите занапред са:
– пазарът „Произведено в Сливница“ да стане традиционен и да се провежда няколко пъти в годината. Разбира се нужни са производители на продукти от Община Сливница! Напр. продажба на дрехи, бански и др. могат да се правят между 2 и 4 пъти в годината…
– Да продължим да развиваме инициативността на децата, да им помагаме, да ги съветваме, да се учат да работят в екип, което ще им помогне през целия им живот!
– Купувачите да подпомагаме местните производители, като избираме техните продукти пред китайски, турски и др.

Вижте също:   Сливница е в повишена готовност за протестни действия!

Основни организатори на първия пазар бяха Милена Янкова (от Община Сливница), ръководителите и учителите от 2-те училища в Община Сливница, Читалище Съзнание и всички вие, които си купихте поне една мартеница! Благодарим на всички!

Прилагаме няколко линка към сайта на СОУ-то в Сливница, където има публикувани новина, снимки и видео.

А по-надолу можете да разгледате нашите снимки:

1 коментар към “Първи пазар на мартеници „Произведено в Сливница“”

  1. Jordan каза:

    Като гледам снимките, децата са направили едни от най-хубавите мартеници, които съм виждал по пазарите.
    Браво!


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!