27-01-2012 | Людмил Ставрев |

Обновена: 19 февруари 2012г.!

Здравейте читатели, по случай вчерашния ми рожден ден, направих следния тест през уеб сайта на Община Сливница:

От кутията за мнения, предложения и коментари на 26 януари (вчера) в 10:40 часа, изпратих следната МОЛБА:

Заглавие / Относно: Снегопочистване за улица Цар Самуил
Съобщение / Текст:
Моля да организирате почистване на улица „Цар Самуил“ (намира се до стадиона), тък като ходенето е доста трудно, а днес имам рожден ден и очаквам да се съберем 5-6 коли. Не ми се иска да търсим гражданска защита в 2-3 часа през нощта, за да ни изтегля…

Благодаря ви предварително!
Людмил

Както повечето от вас се досещат, резултатът е равен на нула! Няма почистване, няма отговор на моята молба! Може би НИКОЙ не го е получил?! А може би НЯКОЙ не си е свършил работата?!

Вижте също:   Волейболният Марек изравни във финала Добруджа 07 след две победи в Сливница

Разбира се в днешни времена е трудно да се правят големи почерпки и аз нямах намерения да каня 5-6 коли с хора на рождения си ден. Това бе просто повод, да направя този „тест“ с Общинската администрация!

Ето защо, сега давам думата на вас! Отговорете с коментар на следните 2 въпроса:

1. Коя е вашата улица? Изчистиха ли я от снега – поне веднъж в периода на последните няколко дни (25-27 януари 2012г.)?

2. Ако вие бяхте в Общинската администрация, какво бихте направили, как бихте реагирали на моята молба?

Започвам първи с моя коментар по 2-та въпроса, с надеждата при следващия по-голям сняг, реакцията на „Общинската администрация“ да отговаря на нуждите на хората!

И последно – слагам тази статия в категория „Резил„, надявам се няма възражения? 🙂

Зареждане ... Зареждане ...

Обновяване 19 февруари 2012: Днес видях следи от трактор (ширина на гумите около 60см) по нашата улица. По-високите места, където е имало навявания от сняг са почистени. Да ни е честито – за първи път от десетки години! Евала на Кмета, Общинската администрация и почистващите фирми!

10 коментара и връзки към “Изчистиха ли вашата улица от снега?”

  1. Сливница каза:

    Започвам първи с коментарите:

    1. Не, улица „Цар Самуил“ в град Сливница не е почистена! По улицата около 1/3 от хората са по-възрастни. Те няма как да отидат за хляб!

    Представете си мен на 2x години и ми е трудно да изляза от нашата улица, а какво ще направи 70+ годишен човек, който едвам ходи?

    Има само 2 варианта – да помоли съсед или роднина, да му донесат, или пък да се обади/свърже с „Общинската администрация“ в Сливница. Е, аз направих 2-рото и резултатът бе нулев!

    2. Ако аз бях в Общинската администрация, първо бих върнал отговор на запитването, в което да уведомя запитващия, че неговия отговор е прочетен!

    След това бих опитал да организирам каквото зависи от мен, доколкото има ресурси за това. Ако по някаква причина няма възможност да се изпълни искането, бих уведомил запитващия, за да търси друг начин и „ДА НЕ ЧАКА ОТ УМРЯЛ ПИСМО“ (извинявам, ако засягам някого с тези думи, но така изглежда!).

    Ако днес не може да се изпълни това искане, но утре е възможно, също бих уведомил човека, че утре се очаква почистване на снега, така че да си направи сметка!

    Е толкова ли е трудно НЯКОЙ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА? Просто 1-2 имейла или телефонни обаждания!

    А какво е вашето мнение?

    Репортер за „Гледам и не вярвам на ушите си“: Людмил

  2. ОСЪЗНАЙ СЕ каза:

    Аз съм на 3х и малко и дано да видя до края на съзнателният ми живот снегопочистваща техника на улицата ми.Това по първия въпрос,а по втория ще ти кажа:
    КАК МОЖЕ ДА НЕ ИМ ВЛИЗАШ В ПОЛОЖЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ!!!!!/извинявай за високия тон,но възмущението ми към теб е голямо/
    Прдставяш ли си напрежението на което са подложени тез хорица.Натоварването на което трябва да издържат.Знаеш ли колко клюки трябва да се обменят и интриги да се заплетат.А кафето кога да го пият???като изстине ли???А гладна мечка хоро играе ли?Че и за домашните трябва да се сготви.
    Трябва да се подражава на силния на деня в общината.Ти имаш ли напредстава какво бреме е да си фермер или земеделец/справка фейсбук/ най вече психическо натоварване да неспре нета.
    А ТИ, ТИ ТИ си ми се загрижил за улиците,снега и възрастните/те нет нямат и без това/ Я хващай и викни неволята/лопатата/ Аи като си поканил 5-6 коли народ.Я им сгрей една дамаджанка домашарка и да си изринат място за колите.Може пък и купон да стане,знаели човек.Лопати вземи от възрастните те и без това немогат да си изчистят.
    С ОБЩИНСКИТЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ. Само ако имаш данъци да плащаш айде по експедитивно.

  3. Сливница каза:

    Благодаря на гласувалите! Ще се радвам всеки да напише коя улица е изчистена и коя не. Да не стане така, че само една е изчистена и всички на нея са гласували, а другите не са могли да отидат до урните 😀

  4. До „Сливница“
    „Питам, защото улицата на която аз живея, не е почиствана или опесъчавана от над 10-15 години (преди това съм бил малък и не помня)“ – Това не са ли твои думи? – Защо искаш точно сега да си видиш чиста улицата?

  5. Сливница каза:

    „Това не са ли твои думи? – Защо искаш точно сега да си видиш чиста улицата?“

    Здравейте Венцеслава,

    Това, че не помня да е чистена улицата на която живея, не значи, че никога не трябва да бъде чистена!

    Нека ви дам следния пример:
    Преди 50-ина години Сливница е било село, но в един момент – хоп и сме станали ГРАД Сливница!

    Ако вземем вашата логика, Сливница никога официално нямаше да бъде град, защото никога в миналото не е била!

    Но да се върнем моя „тест“. Това, което исках да проверя е не дали ще ми изчистят улицата, а дали някой си върши работата! Изпратил съм запитване и до този час (30 януари – 11.38ч.) нямам отговор, и работата не е свършена!

    Както съм написал по-горе, нормално е в Сливница да няма ресурси за всичко и за всеки, т.е. няма как улицата ми да бъде почистена или опесъчена.

    Но не е нормално никой да не ти отговори – по имейл например, коства само 1 минута.

    Така разяснено не сте ли съгласна с мен?

    Една молба, мола да укажете и вашата улица, ако това не ви притеснява.

    Също така, за вас предполагам ще представлява интерес следния линк към GO.SLivnitsa! http://go.slivnitsa.com/

    Поздрави,
    Люди

  6. Здравейте „Сливница“,
    умишлено Ви слагам в кавички, защото всички знаем, че Вие не сте Сливница. И ако коментарите Ви по две различни статии със сходна тематика се различават съществено, би трябвало някой да Ви го напомни. Вие се нагаждате според ситуацията като „фурнаджийска лопата“ и когато Ви писах, че някои служители на общинска администрация не си вършат работата, решихте да отворите нова тема, в която вече да сте си сменили мнението и да ме подкрепите по странен Ваш начин. И да се върнем на темата, улицата на която живея я изчистиха тази зима за първи път от 7 години. Забелязвам, че са опесъчили и главните улици. Някой най-накрая си свърши работата, след като добре го накиснахме, благодарение на Вашия сайт. А що се отнася до Община Сливница, там имат голям проблем с комуникациите, редовно се опитвам да се свържа с тях по електронен път и в повечето случай по няколко дни не могат да отворят един мейл, изпращам им ги на алтернативни, лични и др. Общината има проблеми от различно естество и ако всички ние имаме по-високи изисквания към работещите там, смятам, че лека, полека всичко ще се подобрява. Всички виждаме, че се сменят стари чиновници и се търсят нови грамотни служители.
    Поздрави,
    Венцеслава Тодорова

  7. Сливница каза:

    Здравейте Венцеслава,

    Първо ще започна отговор към вашия коментар:
    …“умишлено Ви слагам в кавички, защото всички знаем, че Вие не сте Сливница.“…

    Както ще забележите, под всеки коментар си поставям името – Людмил и Люди. Само погледнете по-нагоре в моите коментари, както и в други теми, където изказвам лично мое мнение! Умишлено използвам „Сливница“ с линк към заглавната страница на сайта като „име“, с което да ме разпознават хората, че аз съм администратора на този сайт (всъщност сме няколко администратори) и по 1-2 други причини, които в случая не са важни.

    Относно следващите ви думи:
    …“И ако коментарите Ви по две различни статии със сходна тематика се различават съществено, би трябвало някой да Ви го напомни. Вие се нагаждате според ситуацията като „фурнаджийска лопата“ и когато Ви писах, че някои служители на общинска администрация не си вършат работата, решихте да отворите нова тема, в която вече да сте си сменили мнението и да ме подкрепите по странен Ваш начин.“…

    Мнението ми не се е променило така лесно и не мога да разбера кои теми визирате. Факт е, че и аз не съм напълно доволен от Общинската администрация и когато има причина, не им го спестявам. Надявам се, „който трябва – да вземе мерки“, така че работата да се подобри значително през този мандат!

    Но също така, бих искал да заявя, че ще помагаме на Общинската администрация да повишава своето ниво (когато има такова желание от тяхна страна) и да прави повече обществено полезни дейности! По тази причина създадохме проекта за независимо „Гражданско Общество Сливница“ – http://go.slivnitsa.com/
    Целите ни са да коментираме работата и при нужда да помагаме с работа, съвети, консултация по специфични теми и др. Например аз бих могъл да ги консултирам в сферата на „IT и цифровите технологии“, вие може би бихте могли да помогнете в друга сфера и така когато Общинския съвет няма нужните компетенции, ние ще помагаме! Но от друга страна, нашата група от хора, ще наблюдава работата на Общински съвет и Общиснка администрация и при разминавания с нашето мнение ще го изказваме публично тук – в сайта Slivnitsa.com и GO.SLivnitsa.com. Ако управниците пожелаят, те ще ни послушат, а ако не – ще измислим какво да направим.

    И последно за GO.SLivnitsa! – планираната организация ще има свой собствен модел на управление. Аз лично не желая да бъда повече от техническо лице, което помага за изпълнение на целите. Ще си имаме Управителен съвет, Общи събрания и както си му е реда…

    Относно това, че вашата улица е изчистена:
    Лично аз не вярвам коментарите ви в сайта да са спомогнали за изчистването на улицата, по-скоро за вас са стигнали ресурсите, а пък за моята улица не (и не вярвам да стигнат в скоро време).

    И последно – относно комуникацията с Общинската администрация:
    Това изглежда явен проблем и ние сме го посочили. Не изглежда толкова трудно да се промени, та дори и с текущите хора! Всичко е въпрос на желание и организация!

    Благодаря ви за коментарите!
    Люди

  8. ваня каза:

    „Цар Симеон“ не е изчистена!!! И снега е най-малкия проблем. Вече има дебел лед. Главната улица след прелеза е в същото положение. Стигането до спирката си е направо нов зимен спорт.
    Не мисля, че е толкова трудно да се поддържат улиците в добро състояние. Все пак Сливница не е толкова голяма, а пък и данъци си плащаме.
    Че няма да стигне това до общината е ясно. Те там са заети с много по-сложни неща за разрешаване!!! Остава само да се пазим да не падаме 🙂

  9. сливница1 каза:

    До Венцеслава Тодорова,
    Не мога да разбера от къде и защо идва този патос в защита на общинската администрация, при положение, че всичко в града ни и в общината е под всякаква критика! В не по-малка степен това важи и за снегопочистването!
    Съгласен съм, че всяка нова управа има правото на своите 100 дни комфорт, но ако не се започне от първият ден с яка работа и четирите години мандат няма да са достатъчни нещо да се промени към добро!
    Така, че няма нужда от този защитен патос!

    Хубав ден!

  10. Сливница каза:

    Здравейте „сливница1“,

    Тъй като не сте от администраторите на сайта, но въпреки това ще се радваме да виждаме вашите коментари в сайта, моля да промените своето име/псевдоним, да не включва думата „сливница“ или пък просто се подписвайте под своите коментари, подобно на мен.

    Благодаря ви за разбирането!

    Поздрави,
    Людмил


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!