10-12-2011 | Людмил Ставрев |

Здравейте съграждани,

От 2 седмици предвиждахме да публикуваме предизборната програма на новия кмет на Община Сливница – Васко Стоилков, за да можем да следим за изпълнението на поетите предизборните обещания.

И ето че още не публикували този списък, можем с радост да заявим, че едно от обещанията (не помня дали беше устно или писмено) вече е изпълнено, едва 1-2 седмици след встъпването в длъжност на новия кмет – става дума за автоматичната бариера на прелеза на влаковата спирка (може би това важи и за прелеза при влаковата гара, но не сме проверявали).

Надяваме се да се вземат допълнителни мерки за безопасност и да се поставят информационни табели с достатъчно голям шрифт, указващи кога автоматичната електроника работи изправно (т.е. бариерата в този случай е автоматична) и кога по някаква причина електрониката е изключена (т.е. прелезът към момента е неохраняем)! Такъв случай е напълно възможен – например при най-простия пример като отсъствие на електро захранване.

А сега представяме предизборната програма на Васко Стоилков в съкратен списъчен вид:

 • Цялостна подмяна на асфалта по основните улици в община Сливница, след смяна на подземните комуникации
 • Асфалтиране на стария павиран път за София
 • Рехабилитация на цялостната пътна мрежа от града към съседните населени места
 • Подмяна на ВиК системата и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води
 • Изграждане на подземна инфраструктура за прокарване на комуникационни кабели – телефон, интернет и др.
 • Изграждане на допълнителен водоизточник за селата Алдомировци, Гълъбовци и Бърложница от съществуващия сондажен кладенец, собственост на бившето ТКЗС
 • Почистване и ремонт на коритото на река Сливнишка
 • Създаване на план, осигуряване на финансиране и изграждане на газопреносна система за газификация на общината
 • Цялостно озеленяване на Сливница и селата
 • Основна реконструкция на съществуващия градски парк
 • Изграждане на спортни и детски площадки
 • Изграждане на мултифункционална спортна зала
 • Изграждане на закрит плувен басейн
 • Изграждане на екопътеки в селата на общината
 • Изграждане на велоалея между Сливница и Алдомировци
 • Подобряване на нивото и бързината на административното обслужване
 • Подобряване на материалната база на Бърза помощ и Здравния център на общината
 • Замяна на морално остарялата и амортизирана техника с модерна медицинска апаратура
 • Извънкласни дейности към училищата
 • Повишаването на качеството на образователния процес като направя Сливница първата община в рамките на Европейския съюз, въвела шахмата като задължителен учебен предмет
 • Реконструкция на сградата на читалището – ремонтно-възстановителни работи на фасадата и помещенията, подобряване на функционалността на вътрешното пространство и пригаждането му за различни прояви и мероприятия, отопление на салона през зимния сезон
 • Осигуряване на финансови средства за провеждането на редовни театрални постановки
 • Провеждане на ежегоден международен театрален фестивал на самодейния театър
 • Провеждане на ежегоден литературен конкурс за млади поети и писатели
 • Популяризиране на историческото наследство на общината
 • Привличането на туристи и посетители, желаещи да се запознаят с нашата история
 • Собствена медия – всеки жител в Общината да има трибуна
Вижте също:   Сливнишки герой нанесе първа загуба на Витоша (Бистрица)

Ето че идва и вашата възможност да се включите по темата и да дадете идеи за подобряването на града, да посочите обществени проблеми и просто да изкажете своето мнение. Оставяйте коментари и ние ще добавяме към статията, ако те са с обществено значение.

13 коментара и връзки към “Васко Стоилков, новият кмет на Община Сливница – предизборни обещания/програма 2011”

 1. Искам да шофирам по опесъчени улици в града, а не по стъкло. Коя е фирмата изпъълнител на зимно поддържане на улиците, изобщо съществува ли такава? Има ли служител в общината следящ за изпълнението на задълженията на тази фирма, ще си понесе ли последствията за това, че втори ден колите ни се носят неуправляемо по заледените пътища?

 2. Сливница каза:

  Здравейте Венцеслава,

  Бихте ли указали кои улици визирате?

  Питам, защото улицата на която аз живея, не е почиствана или опесъчавана от над 10-15 години (преди това съм бил малък и не помня) 🙂

  Та ако имате предвид вашата улица, възможно е да в същия списък с моята 😀

  Поздрави,
  Люди

 3. Здравейте,
  имам предвид двете главни улици от железният мост към Алдомировци и от железният мост към стадиона. И тази сутрин бяха в същото състояние заледени и неопесъчени. Не става дума за почистването със снегорин. Всяка сутрин минавам с кола почти през целият град и то с 20км в час защото по-бързо неможе, пързаля се. И вече е крайно време да започнем да си вършим работата и да носим някаква отговорност при несвършена такава. Вие имате ли възможност да се доберете до договара на снегопочистващата фирма с Общината? Да го публикувате в сайта Ви, така, че всеки гражданин да може сам да прецени къде се къса нишката и кой не си изпълнява задълженията. Да видим дали изобщо има клауза в договора за опесъчаване или такава липсва, поради нечия некомпетентност.

 4. Ради Крумова каза:

  Зарадвах се много когато прочетох обявята да се регистрират безработните за да им се намери работа по европейски програми-това е страхотен шанс за много хора.Крайно време е някой да се погрижи за безработните.Аз самата съм такава и имам много идеи но досега никой не си мръдваше пръста.С малко желание с малко труд и финанси с тази прекрасна природа около нас можем да станем прекрасно място за живеене.Да развием туризъм и други неща например история почивка спорт.Така ще научим младите да бъдат отговорни и добри хора а не да се занимават с дрога и насилие-ако някой не знае в Сливница има много дрога и аз се страхувам за детето си.На нашият кмет пожелавам успех в работата за Сливница защото мисля че той ще работи за нея.Нека се научим и си направим града един оазисен кът за живот.Вярвам че можеме.

 5. Kiril каза:

  Улиците пак са непочистени и заледени в безобразно състояние.В Алдомировци се чисти по-добре отколкото в „гр.Сливница“.Новия кмет какво прави,той със снега не може да се справи камо ли с нещо по сериозно?! Или смело можем да кажем този филм сме го гледали.Още 4-ри години на вятъра!Ама нали сме си робско племе,попсуваме, попсуваме па земе,че ни мине.И си избираме разни поплювковци,а знаещитеи можещите гледат да избягат по-далече от тая сливнишка мизерия.

 6. Сливница каза:

  Здравейте Kiril,

  Благодаря ви за коментара! Бих желал само да споделя моето мнение за тези ваши думи: „Новия кмет какво прави, той със снега не може да се справи камо ли с нещо по сериозно?!“

  Нека ви дам пример, че навсякъде по света хората трудно се справят с природните въздействия – снега в Румъния, цунамито (водата) в Япония и т.н., т.е. не е чак толкова лесно да се „справиш“ с природата, особено с ограничения бюджет, какъвто нашата малка община най-вероятно има.

  Мисля, че дори и да не може да се справи със снегопочистването, то това няма да му попречи да покаже какво може (ако може!) в други сфери.
  Наистина, ако до 1 година няма някаква промяна, няма нови проекти, явно ще бъдете прав за 4-те години на вятъра, но все пак нека се надяваме още малко (7-8 месеца) до първата година от встъпването в длъжност…

  Поздрави,
  Люди

 7. Зори каза:

  Sorry, все се заричам да не пиша, но от време на време не се сдържам. Снегът, който наваля не е природно бедствие. Той е просто сняг, който може да се изчисти, ако…. Ако не се чисти с джип – и аз си мислех, че такова животно няма, ама имало; ако въпреки скромния бюджет на общината, парите за представителни разходи на кмета не са 9 000 лв. за 2012г. и не на последно място, ако почистващата фирма не ни е толкова близка, да не кажем родна. Естествено, така или иначе някой трябва да чисти, защо да не сме ние?! В деня след големия сняг бях в по-бедна община от нашата, а беше доста по-добре почистено. А в София Фандъкова, респективно Бойко, наистина бяха уловили снежинките във въздуха. Всичко е въпрос на гледна точка и на желание за работа. Успех на кмета, но стоте дни толеранс свършват скоро… А за новите проекти, Людмил, ако се поинтересуваш кой ги пише, ще разбереш какво бъдеще ни очаква. За съжаление, в града ни има доста кадърни хора в различни направления, вие – създателите на този сайт според мен сте едни от тях, но те остават настрани, защото властимащите мислят, че всичко започва от тях… Всичко най-добро.

 8. Сливница каза:

  Здравейте Зори,

  Искам да ви кажа, че оставянето на обратна връзка (независимо положителна или отрицателна) е нещо много положително. Ако има кой да чете, ще му бъде полезно да узнае мнението на хората! Да няма после оправдания – „ама никой не каза, че не е изчистено“ 😉

  Относно чистенето – също смятам, че ако се наложи, трябва да имаме граждански обединения/организации, така че да действаме – сами да си изчистим, а после и отчет от администрацията да отидем да поискаме – заедно!

  Благодаря ви за коментара, особено за похвалната част към нашия екип! 🙂
  Люди

 9. ... каза:

  Направете една зала , че искаме да спортуваме и зимата , а не само през останалите топли месеци….

 10. Plamen каза:

  Людмил се опитва да толерира мудността на кмета с оправдания за природни бедствия.Объркал си се това е просто сняг, а не природно бедствие и както казва Зори ако няма пари за снегопочистване кмета ще отдели от представителните си разходи, криза е все пак.Но жалко е за Сливница, че отново се сдоби с кмет , който гледа да не бъде засегнат собствения му интерес в снегопочистването в земеделието и т.н.Предполагам,че с поставени лица сега ще ползва общинските имоти за субсидии.Колкото до това, че трябва да чакаме една година искам да кажа ,че за проектите има срокове и ако се поинтересуваме за колко и какви проекти общината е подала документи и колко е изпуснала ще ни стане ясна картинката.Всички кметове до сега се биеха в гърдите че ще изгоняг Симеон/Мони/ от сградата на ДПУ защото не си плаща наема към общината, а също и от кариерата където години наред добива незаконно и не плаща и стотонка и какво става накрая -идва Мони при кмета пъха под масата едно пликче и всичко се забравя.Прав е Кирил като казва тоя филм сме го гледали.Мони сега е коалиционен партньор на кмета щото е в общински съвет.А сега Людмиле ми кажи какво мислиш.

 11. Сливница каза:

  Здравейте Пламен,

  За снегопочистването всеки има право на мнение. Моето пръв го казах в началото на зимата: http://slivnitsa.com/2012/01/2.....0%b3%d0%b0

  След това паднаха големи снегове (около 50-60см), но доколкото разбрах по селата поради снегонавяване снега е достигал над 2 метра височина и не е бил почистен в продължение на доста време…! По тази причина имаше обявено бедствено положение за около 1 седмица…

  Но както и да е, за снегопочистването отговаря кмета. Важно е повече хора да изказват мнение, за да го чете и кмета и неговия екип, и да усети когато бърка и какво мислят хората за него.

  Ще се радвам ако имате повече информация по проектите – да се поинтересувате за тях и да я публикувате в сайта! Така ще можем всички да я обсъдим. В тази връзка можете да се включите в инициативата за Гражданско Общество Сливница – http://go.slivnitsa.com/

  Относно частни и други интереси, не мога да коментирам, без да има предоставени доказателства. Също така не познавам споменатия „Симеон/Мони“ и не смятам за редно без нито едно доказателство да го обвинявате. Ако имате някакви факти, можете да ги изложите, тогава няма да е просто „оплюване“…

  Благодаря ви за мнението!
  Люди


Връзки към тази страница

 1. […] предизборната програма на Васко Стоилков в съкратен списъчен вид, с коментари по всяка […]

 2. […] предизборната програма на Васко Стоилков в съкратен списъчен вид, с коментари по всяка […]

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!