13-11-2011 | Драгомир Ставрев |

Сливничанинът Mартин Mаринков стана шампион по бойно самбо на провелото се във Вилнюс (Литва) Световното първенство. В категория над 100 килограма Марти победи руснака Кирил Седелников с 13:6 точки. Така той прибави ново златно отличие към европейската титла в София през май.

Заслуга за титлата има и публиката в залата!

Ето какво сподели новият световен шампион в интервю за Livesport.bg:

„Щастлив съм за успеха си, но още повече съм радостен за начина, по който съдиите се видяха принудени да ме върнат на тепиха, след като опитаха несправедливо да ме изгонят.

Видяха, че съм с класа над съперника си Сиделников, който бе основният фаворит за трофея и започнаха да ми дават някакви предупреждения, които абсолютно не бяха реални.

Понечиха да ме изгонят, но залата буквално ревна и ме върнаха на тепиха. За първи път през живота си виждам всички народи да се обединят и то за нашата малка България. Не можех да повярвам на очите си.

Вижте също:   Бум на кражбите в Сливница през 2009

Пожелавам на всички свои сънародници сега вече да имат още един, макар и сравнително малък повод да се гордеят, че са българи. Благодаря на всички за подкрепата им“, развълнуван бе световният номер едно.

Браво Марти, желаем ти нови спортни успехи и

да продължаваш да ни радваш!

Снимка: Бисер Тодоров

2 коментара и връзки към “Мартин Mаринков – световен шампион по бойно самбо”

  1. ваня каза:

    РАДВАМ СЕ, ЧЕ НАПУК НА КМЕТОВЕ, ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ И ЛИПСАТА НА КАКВАТО И ДА Е ПЕРСПЕКТИВА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ В СЛИВНИЦА ОТ НАШИЯ ГРАД ТРЪГВАТ ХОРА КАТО МАРТИ!
    ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СЕ ГОРДЕЕМ С НЕГО.


Връзки към тази страница

  1. […] години по-рано Марти стана световен шампион по бойно самбо именно след победа над […]

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!