31-10-2011 | Людмил Ставрев |

Васко СтоилковВаско Стоилков е новия кмет на Община Сливница!

Според междинните резултати от преброяването, Васко Стоилков (ГЕРБ) печели с 2345 гласа (56.89%) от вота, срещу Асен Георгиев (БСП) – с 1777 гласа (43.11%).

Пожелаваме сполука на новия кмет!

В съседните общини спечелиха:
– в Божурище – Аспарух Асенов Аспарухов (Коалиция) (60.45%);
– в Брезник – Васил Михайлов Узунов (Инициативен комитет) (69.57%);
– в Драгоман – Андрей Алексиев Иванов (ГЕРБ) (52.06%);
– в Костинброд – Милен Тодоров Димитров (ГЕРБ) (62.52%).

Резултатите от вота за президент са следните: за двойката Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са гласували около 52.50%, а за Калфин и Данаилов – около 47.50%.

(Статията е редактирана от инж. Драгомир Ставрев и Людмил Ставрев)

24 коментара и връзки към “Резултати от избори 2011 за кмет на Община Сливница (II-ри тур)”

  1. Anna Ivanova каза:

    Корегирайте си процентие от вота за президент!!!
    Да ви е честит новия кмет….

  2. цветелина каза:

    жалко че не е Асен Георгиев.Успех на новия кмет!

  3. сливница1 каза:

    Честита победа на Васко Стоилков!
    Аз съм на коренно различни позиции от партията, която го е издигнала, но като нормален гражданин, живеещ в община Сливница, му пожелавам един много успешен мандат и да бъде добър стопанин, за да може Сливница да заприлича на уреден европейски град, а не както е до сега – прилича на забутано село!
    Успех на Кмета и на Общината!

  4. stend каза:

    Да, честит да е на новия кмет.
    За жалост КМЕТ е нещо голямо и на всеки „нов в занаята“ са нужни не 4 години, а доста повече време, за да се апликира на 100% в длъжността.
    Ето защо, лично мое мнение е, че непрекъснатото сменяне на властта – не води до нищо хубаво, просто защото липсва опитът и в началото това пречи много – всичко е ново, непознато и объркващо. Но явно, хората сме свикнали да си мислим, че надеждата е в новите хора, предложения и варианти. Е дано е така, дано този път новото – да е правилното!!!
    УСПЕХ ОЩЕ ВЕДНЪЖ и да пожелаем на новия кмет и екипът му, да не забравят предизборните си обещания по време на мандата!!!
    НА ДОБЪР ЧАС!!!

  5. Сливница каза:

    @stend

    Здравейте,

    Аз също смятам, че всеки кмет има нужда от време за адаптация, но също така това зависи до голяма степен от екипа!

    Един човек не може сам да направи много – за пример досегашния кмет Георги Георгиев. Той спечели изборите преди 4 години, но нямаше Общински съветници и работата просто не вървеше…

    На тези избори г-н Георгиев вече беше с коалиция и свои Общински съветници, но хората искат промяна – не само промяна в посоката, но и промяна в скоростта на извършваните дейности.

    В последната година смея да кажа, че имаше доста положителна промяна – видима промяна! Но тази промяна в изборна година, не може да се смята за достатъчна…

    Ето защо повечето съграждани подкрепиха новото лице в политиката – Васко Стоилков. Остава да видим дали ще има реални резултати от неговата работа и неговия екип. Общинския съвет в Сливница също има доста представители на десни партии, така че остава да виждаме резултати и НИЕ СЪЩО ДА ПОМАГАМЕ – КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ!

    Ако ние – единствената независима медия в Община Сливница и вие – гражданите на Община Сливница, виждаме напредък дори само след няколко месеца управление, значи си е струвало!
    В противен случай знайте, че тук в нашия уеб сайт, винаги ще имате трибуна за своите мнения!

    Благодаря за вашите мнения! Хубаво е човек да има свое мнение и това тук е моето лично мнение!

    Поздрави,
    Люди

  6. ИВАН ДОБРЕВ каза:

    Bаско е добро момче, но само да не се поучи от предишните ,и да тръгне по път който ще го отведе при тях.
    Васко обедини се около клаузата за ,,НИЕ МОЖЕМ ВСИЧКО ДА ПОСТИГНЕМ АКО НЕ СЕ ДЕЛИМ НА ПАРТИИ И ПАРТИИКИ И ЗАБРАВИМ ОМРАЗАТА“. ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕШЕН МАНДАТ,И ВЗАМИ ПРИМЕР ОТ БРЕЗНИК.

  7. мими каза:

    Да му е честито на новия кмет и дано да свърши нещо полезно,а не само да седи и гледа безучастно.Аз много се радвам,че за кмет беше избран г-н Стоилков,а не г-н Асен Георгиев.Според мен това беше по правилния избор.

  8. Сливница каза:

    „НИЕ МОЖЕМ ВСИЧКО ДА ПОСТИГНЕМ АКО НЕ СЕ ДЕЛИМ НА ПАРТИИ И ПАРТИИКИ И ЗАБРАВИМ ОМРАЗАТА“

    Напълно ви подкрепям, г-н Иван Добрев!

    Поздрави,
    Людмил

  9. сливница1 каза:

    Аз смятам, че най-добрият избор за кмет на община Сливница беше Асен Георгиев – човек с достатъчен жизнен, професионален, управленски и административен опит!!!

    Човек на честта!
    Понятие непознато в днешно време!

    Но глас народен – глас БОЖИ!!!

  10. Сливница каза:

    @сливница1

    Относно „опита“, съм по-склонен да се даде шанс на даден човек да покаже какво може и какво иска да постигне (лично мое мнение). Опитът не идва при раждането, а се трупа през живота на всеки човек.

    Ето пример: Наскоро аз и мои познати ни се наложи да търсим работа и 80% от работодателите ни отрязват, защото търсят хора с опит. За съжаление, все някога трябва да се започне, дори да нямаме нито ден опит.
    Който ни е дал шанс, вече може спокойно да каже, че не е сбъркал. Работим няколко години вече и шефовете са доволни от резултатите ни.

    Дали ще бъде така и с новия кмет? Е това само времето ще покаже… Засега имаме само надежди… 🙂

    Един въпрос към всички посетители в сайта: Време ли е да започнем да събираме списък с „искания“ към новия кмет?

    Напомняме, че преди 3-4 години в тази статия пожелахме няколко неща за Сливница. Настоящият кмет г-н Георгиев успя да изпълни няколко от тях.

  11. mimemetov каза:

    На новия кмет Честито ,но някой поледна ли с какво се е занимавал преди години новия ни кмет. БИС2 и т.н. . А и градския на герб Цецо мафията .Коментара е излищен

  12. Зори каза:

    Новият кмет има доста амбициозна програма. Мисля, че трябва да я изпълни и тогава да му дадем допълнителни задачи. Иначе идеята за списък с искания е много добра и ще гледам да се включвам редовно. Аз лично съм си запазила предизборните обещания на кмета и въпреки че не съм гласувала за него, му желая успех и ще следя дали ги изпълнява и ще помагам като личност с каквото мога. Мисля че всички ние трябва да следим какво се случва в нашата община, първо защото Васко обеща да е кмет на всички, независимо от политическите им пристрастия и второ защото бъдещето ни зависи от това да бъдем будни граждани. Старият кмет обеща много неща, всички го гледахме с влюбени очи и му повярвахме. После се оказа, че няма подкрепа в общинския съвет и всички се примирихме да живеем още 4 години в очакване на следващия. Сега ГЕРБ имат кмет, 6 общински съветници, безрезервна подкрепа от още 3 съветници от стария кмет, цялото държавно управление е тяхно. И сега ако не мръднем и на метър – здраве му кажи. А ние като граждани ще помагаме кой с каквото може. Например ние, младите и не толкова млади майки, можем след като посещаваме парка да не оставяме след себе си купища боклуци, като започнеш от чашки за кафе, фасове, обелки от семки, чипсове, сокове и стигнеш до използваните памперси, които после кучетата разнасят. Да, знам че кошчетата са препълнени и недостатъчни. Аз лично си нося торба, събирам в нея всичките ни боклуци и след това ги изхвърлям в най-близкия контейнер. Имаше една поговорка – когато има желание, има 1000 начина, когато няма – има 1000 оправдания. Успех на новия кмет и екипа му, дано оправдаят очакванията ни.

  13. мими каза:

    Да,а пък г-н Асен Георгиев го изритаха от поста заместник кмет и съветник.Хайде да подкрепим новия кмет пък да видим какво ще направи вместо да коментираме ама не трябваше да е той или пък кой бил по добър.Всички са един дол дренки мили мои сливничани.Въпроса е кой какво прави а не какъв е?!

  14. @ Сливница1
    Не споделяй смешни мнения.
    Ако поне малко познаваше двамата кандидати, щеше да знаеш на кого му приляга думата ЧЕСТ. Това определено не е твоя фаворит. Но няма смисъл вече да се дискутира, гражданите прецениха.
    Честито на Васо!
    желая му здраве, защото съм убедена, че той може да се справи с всичко друго, има всички необходими качества да бъде лидер и да доведе общината до възход.

  15. мими каза:

    ха ха ха не знам,кои по точно мнения са смешни.Имам честа да познавам и двамата кандидати и моя фаворит несъмнено е Васко да и не се срамувам от това.Нещото,което ме впечатлява единствено в г-н Георгиев е,че е завършил в едно много елитно висше учебно заведение(по неговото време) в една от най-трудните специалности.Но пак казвам това е единственото нещо,което ми харесва нищо друго.Според теб притежава чест,но според мен не.Всеки си има мнение и явно се си добре запозната с обстановката.

  16. @мими,
    явно не си прочела добре до кого е адресиран коментара ми, аз съм на твоето мнение.
    Мога да добавя само, че с Г-н Стоилков сме завършили в един университет и, че там са най-доброти преподаватели и развиват понтенцияла на всеки един студент.

  17. Сливница каза:

    @ Зори

    „Новият кмет има доста амбициозна програма. Мисля, че трябва да я изпълни и тогава да му дадем допълнителни задачи.“

    Здравей Зори,

    Мисля, че каквата и да е програмата на даден кмет, хората имат нястоящи нужди, които може да се променят от ден за ден. Така че в цялата програма трябва да има приоритети – по-важното първо и така хората ще са доволни.

    Разбира се това „от ден за ден“ тук е в преносен смисъл, напр. след 3 месеца може безработицата да нарастне с 10% и тогава приоритетите също би следвало да се променят. Това е моето мнение, вие не смятате ли това за нормално?

    Люди

  18. Зори каза:

    Абсолютно си прав. Имах предвид, че като му четох програмата и ми се стори почти фантастично всичко това да се случи – пътища, ремонт и отопление на читалището, газ, закрит плувен басейн и т.н. Та затова си мислех, че му е рано и за още искания. Но ти си прав – приоритетите на един кмет би трябвало да се определят от конкретните нужди на населението в даден момент. Много ще се радвам най-накрая и в нашата община да се случват положителни неща и да се развиваме, защото мисля, че имаме потенциал.

  19. коко каза:

    техни фирми (на гербаджиите) ще правят тези пътища, ремонт и отопление на читалището, газ, закрит плувен басейн. ако въобще ги направят

  20. Ивайло каза:

    Ми нека техни фирми ги правят,ако ще кмета лично да копае и да взима най големият надник.Но да имаме басейн/може и открит в краен случай((; / газификация,пътища и т.н.Да има и за тях ,но да остане и за нас.Че досега само за ,,тях“ имаше.

  21. Мим Янкова каза:

    Честито на г-н Стойлков!
    Не го познавам лично и честно казано не съм гласувала сега,защото не ми хареса никой от кандидатите за кмет.
    Знам,че стартът за ГЕРБ ще е силен-ще направят вече спечелени проекти-за парка и за реката.

  22. иванова каза:

    Коментарите са излишни,само като погледнеш общинските съветници – *един да хванеш,друг да утрепаш*,дано поне кмета милее малко за града и хората който живеят в него.

  23. Мим Янкова каза:

    Права сте Иванова!Аз лично разчитам само на това,че имайки пари повечето бизнесмени-общински съветници от една листа могат да си позволят отлични консултантски услуги за да вървим напред – първо техните фирми,а после и ние гражданите.

  24. todor каза:

    Да ни е честит уважаеми съграждани ,новия съвет…наистина да ни е честит.Сега остава съвета ,да гласува следното решение….”Отказваме се от заплатите си,и започваме да работим за благото на общината”..както беше по времето на Тодор Живков….съветниците тогава си бяха на обществени начала ,без заплати…работеха другаде и се явяваха на съвети…на ползу роду както се казва….и нямаше кой знае какъв наплив от желаещи за такава работа,както сега например …впрочем имаше …беше чест и гордост../имаше и такива работи тогава/…Или поне да им се плаща почасово../ще взема да го подщушна на Дянков това нещо …той е готин сладур/. За две заседания на месец по 8 ч. = 16 ч…колко процента е това от 22 работни дни по 8 ч./а някъде и повече/.Този процент да им бъде заплащането от средната работна бюджетна заплата ,умножена по някакъв коефициент…да не бъде голям..не са се прекършили…освен популизъм и за свои интервеси да работят ..за друго не се сещам да са се напънали.За участниците в комисии ..пак на час присъствие.Току виж са си увеличили работното време ..което пък няма да им даде шанс да си работят другаде. Така ще имат очи / какви глупости бръщолевя само…очи от тях/..да погледнат гражданите и да кажат…длъжни сте да си плащате данъците на нашата клета община и държава …вече не храните хрантутници …длъжни сте . И тогава ще видя ,колко съветници ще останат съветници…ще се разбягат като пилци,…”родолюбците”..и ще освободят места за следващите в листите. Да погледнем вдясно / дясно ляво …това са пак пълни глупости/.Любенов скачаше срещу бившия кмет,сега се гушнаха братски. Усеща Любенов че нещата след 4 г. /а сигурно и след 2 г. ..за ГЕРБ ще има „изуй гащи” /те и сегашните избори спечелиха с много малко..почти нищо..имат само 87 общини ,но техни кандидати загубиха в 51 кметски надпревари..а БСП ..62 общини и само 11 загубени,..ДПС се втвърдява ..всички Кърджалийски общини и североисточна България си печелят и мнозинство в съветите,а и преднината на Плевнелиев е само 160 хил….може само да си мечтае за преднината на Първанов от 1,5 милиона пред Сидеров през 2006…а и Първанов ..това вакло агне ..се връща на бял кон ..и ГЕРБ го знае. Бившия кмет …летеца…четири години летя от кръчма в кръчма…сега обаче спря да лети ,и лази…и как няма да лази..той си знае от кого е пратен и за какво в тая община. Още има свободни общински имоти,имущество и порутено поделение за гушкане.Ще има и концесии,които да разсипят уникалната ни природа .Няма как да не лазиш и да зеваш. А в „ляво” какво.Не мога да ти повярвам Асене.Няма как да ти повярвам.Държиш най възрастния си съветник,..пенсионер..и вместо да го принудиш да се откаже в полза на по млад съветник ,или изобщо да не беше го кандидатирал …а ти го слушкаш…вместо да се опреш на младите.Няма как да ти повярват . Провери в архивите на ДС..друго няма какво да ти казвам.Човек дошъл ,не знам откъде си …40 г. яха той тази община ..всеки в Сливница знае какъв вълк е /меко казано/..и какво направи със завода в началото на 90-те….знаете го и вие ,но си траете…лъжете старците и си мислите че има балами.И ти си присламчен,присаден калем на хубава нашенска …сладка джанка ,от която става най хубавата ракийка в света ,..сигурно главата ти е все замаяна от нея, затова и не взимаш правилните решения..Първанов ваклото агне ще ви отрезви главите …със сигурност..А бившия кмет софиянец… и той е май чужд или полу,а и Любенов като че ли не е местен ,или пак полу ,него не го знам точно. Любенов ще купят с пост…и тогава майка и жална на чиновниците …величаене ,командорене ,некомпетентност ..и свои хора …много свои хора. Но май няма изход ..без работа е предполагам сиромаха,…..ще трае ,и ще пооткрадне каквото може и той ..защото му е ясно че ГЕРБ полекичка си заминава. Не съм черноглед ..има нещо светло в тази община ..слънце ,….даже две слънца …Васко и Тошко. Избрахме си две слънца – кметове , и не сгрешихме ..момчета кореняци. Ама облаците са много дебели, та дори и десет слънца да има ,няма да пробие светлина.Едно ги моля обаче..Не превръщайте момчета Радоловци и Вишая във втори Асарел – Медет ,защото тогава ще ви прокълнат кръвта и костите на дедите ви ,и нероденото потомство също…не бастисвайте тези райски села..сега пустеят ,но след време цената им ще бъде до небето.Не давайте и лакомията да дупчи непрекъснато безценния ни варовик ..защото това е гъбата която задържа водата…махне ли се ,…ще потекат глинести порои… Друго какво ..кметските наместници…ще кротуват на заплатка,ще висят по кръчмите ,няма да се напънат за нищо на света да свършат малко работа.. ,ще дочакат кротко пенсийки, ..и те ще гледат да гушнат каквото могат …ама по малко. Нищо уважаеми съграждани ,местни шопи…Както цветисто се изразяваше нашия именит съгражданин ..Васко Пръдката…” и те ще умрат”…нека зеват..повече от вас няма да глътнат …точно една лопата. Спете спокойно уважаеми граждани през следващите 4 години…а тогава ще си изберем пак Лъчко ..много ми е симпатичен този човечец…не знам защо. Е разбира се ако мафията не се уляе нацяло ,и не подмени с купени гласове 100 % от вота ни. Летеца май знае най добре как става тая работа ..на сегашните, а пък и на предишните избори ..още повече. Спете спокойно мои съграждани …имаме си нов съвет,който ще работи за интересите на всинца ни …да ни е честит …Ура !


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!