09-08-2011 | Драгомир Ставрев |

Близо година и половина след публикуването на една от най-четените статии в сайта: „Пожелайте си – за да се сбъдне! От какво се нуждаят живущите в Сливница“, двете пожелания изглеждат все по-реалистични.

Желанието на Ивелина е почти изпълнено – жителите на град Сливница се сдобиха с нова автобусна спирка. Пътуващите с драгоманските маршрутки ще могат да се крият от дъжд и вятър под новата придобивка. Спирката все още не е завършена, но след закрепването й към земната основа и поставянето на пейка за сядане вече ще може да се използва пълноценно.

Що се отнася до желанието на Никола„Ремонти на улиците (макар да са само кръпки) – да не ни бъркат с Дупница и да не си чупим колите.“, то също изглежда от части изпълнено. Последните месеци завърши ремонта на участъци от следните улици:

 • ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Сливнишки герой“;
 • ул. „Пайсии Хилендарски“;
 • ул. „Св. Климент Охридски“;
 • ул. „Васил Левски“;
 • Площада на Горна махала;
 • главната улица в с. Алдомировци.
Вижте също:   Обновени са всички разписания през Сливница (от/до София, Алдомировци, Драгоман, Габер, Костинброд)

Няма да е лошо ако се обърне внимание и на „пътя“ между селата Гургулят и Ракита. Да не повярва човек, че всеки ден оттам минава Брезнишката маршрутка.

В момента в двора на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се прави спортно игрище за тенис на корт, футбол и волейбол с изкуствена настилка. Надявам се след завършването му да се възстанови и настилката на наличното баскетболно игрище, която е сериозно напукана вследствие на използваните тежкотоварни машини. Нека има повече спортни площадки, защото децата от малки трябва да спортуват. Като цяло движението е много важно за един човек, все пак спортът е здраве.

Продължава и реконструкцията на градския стадион. Бетонните работи в главния сектор са почти завършени. Остава само армирането и бетонирането на стъпалата между отделните подсектори. Готов е и сондажа, от който ще се черпи вода за поливането на двата терена. В момента се асфалтира паркинга към стадиона, намиращ се на ул. „Сливнишки герой“.

Вижте също:   Земетресение от около 2.8 по Рихтер беше регистрирано в района на Драгоман

Да се надяваме, че инфраструктурата ще продължи да се подобрява и за в бъдеще, за да живеем в една по-красива община, с която да се гордеем!

4 коментара и връзки към “Ремонтни дейности и нова автобусна спирка”

 1. Сливница каза:

  Аз имам още едно желание, което ако се сбъдне, има шанс да станем една много по-добре изглеждаща Община…

  А именно – да направят кметския (включително и на Общинския съвет) мандат 1 или 2 години, за да може това да се случва всяка 1 или 2 години, а не само в изборна година.

  Други желания за следващия кмет/мандат имате ли?

 2. Ивайла каза:

  Канализация и редовно течаща вода за Войнишка махала,ако не се смята, че тя е район на Гълъбовци:)
  Това беше моето желание което не се сбъдна

 3. Сливница каза:

  Здравейте Ивайла,

  Да се надяваме, че в следващите години ще има кой да работи в тази насока и тази ваша нужда (не желание, а нужда – живеем в 21-ви век) да бъде факт. Предполагам няма да стане за 6 месеца или 1 година, но 2-3 години вече е достатъчно време да се намери добро решение или поне да се изложат пречките…

  Успех!

 4. Сливница каза:

  Спирката вече има и пейка. Ако имате снимки пишете ни.


Връзки към тази страница

  Коментирай

  Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!