08-07-2011 | Драгомир Ставрев |

Всяка година в България се използват около 3,2 млрд. найлонови торбички като едва около 10 % от тях се рециклират. Хората толкова много са свикнали с употребата им, че забравят какво причиняват на околната среда. Торбичките са навсякъде – по дърветата, из храстите, във въздуха, по земята, в реките и моретата …

Именно поради тази причина БНТ започна инициативата „Найлонът не е на мода – имаме и друг избор!“. Кампанията бе подкрепена от всичките 264 общини в страната. Предложението да се присъединят към кампанията направи кметът на община Сливница – инж. Георги Георгиев. На 29 юли сливничани няма да употребяват найлонови торбички.

До края на юли кметовете ще организират по един ден без найлонови торбички в общините си.

Нека с този един ден се постави началото на много подобни дни, за да живеем в по-чиста и приветлива околна среда, защото „Найлонът не е на мода – имаме и друг избор!“.

1 коментар към “Найлонът не е на мода – имаме и друг избор!”

  1. Кирилов каза:

    Кмета,вместо да участва в медийни инициативи и да си прави предизборен ПР подобре дапомисли как да организира сметосъбирането в града и селата. Защото с изграждането на регионалното депо в Костинброд такса битови отпадъци в общината ще скочи. И всичко това на наш гръб защото преди няколко години имаше едни които сега са в общински съвет Митничар и Рижко, те спряха решаването на този важен проблем. Иначе няма нищо лошо в такива инициативи, но те трябва да са 365 дни в годината,а не само на 29-ти юли.


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!