21-04-2011 | Драгомир Ставрев |

На 20 април 2011 г. жителите на община Сливница отбелязаха „Денят на Земята“ с изложби, базар, интерактивни игри, парад на домашни любимци и поход до паметника „Новото гробище на Сливница“. Денят на Земята – 22 април, е най-големият нерелигиозен празник в света. Целта на събитието е обединяване на всички хора на планетата с цел опазване и защита на околната среда.

В проявата дейно участие взеха най-малките жители на общината – децата от детските градини в Сливница и с. Алдомировци и учениците от СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, Професинална гимназия по транспорт “Никола Йонков Вапцаров” и ОУ “Иван Вазов” – с. Алдомировци.

Празничната програма започна с презентации на учениците, посветени на опазването на околната среда в родния край. Първа награда получи осмокласничката Симона Василева от ОУ “Иван Вазов” – с. Алдомировци.

Вижте също:   Официално откриване на обновената сграда на Общински Шахматен Клуб Сливнишки герой

Учениците от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” бяха организирали изложба–базар на великденски яйца и кулинарни вкусотии, изработени от самите тях. Посетителите разглеждаха, купуваха и се радваха на труда им.

На втория етаж имаше изложба на рисунки и предмети, изработени от отпадъци под надслов „Отпадъците могат да бъдат полезни“. Отличени бяха Людмила Василева, Христомир Деянов и Събрина Алексиева от ОУ “Иван Вазов”- с. Алдомировци; Николета Николова, Ивалина Найденова, Любен Зарев, Теодора Николова, Виолета Борисова … от СОУ “Св. св. Кирил и Методий”.

На третия етаж учениците от Професинална гимназия по транспорт “Никола Йонков Вапцаров” бяха подредили икебана, японска система за подреждане на цветя. Поздравления за близначките Елеонора и Елизабет Александрови, Теодора Маркова, Санела Сандова …

В 11,00 ч. на площад “Съединение” се проведе парад на домашни любимци – кучета и хамстери. Награди получиха Стефан Георгиев, Мартин Цветанов, Никол Георгиева, Евгени Петров, Мартин Лазаров, Калоян Начев …

Вижте също:   Бум на кражбите в Сливница през 2009

Децата от детските градини поздравиха присъстващите със стихове и песни, свързани с опазването на околната среда.

В следващия час за доброто настроение на малките жители на общината се грижеше водещият Бате Енчо от предаването „Кой е по-по-най“. Кметът на община Сливница, г-н Георги Георгиев, му връчи значка със символа на града. Водещият забавляваше децата с разнообразни игри и въпроси като най-бързите, досетливите и артистичните получиха награди.

Поздравления за кмета на общината и за всички спонсори, осигурили наградите!!!

Галерия със снимки!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!