29-03-2011 | Администратор |

От няколко дни, в сградата на ОбА Сливница е достъпен Доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и всички приложения към него за инвестиционно предложение „Добив и първична обработка на строителни материали – варовици, от находище „Кошарите“”. Находището е разположено на териториите на гр.Сливница и с.Опицвет (община Костинброд), с възложител „Кариери за чакъл и пясък-България” ЕАД. Докладът ще бъде на разположение на заинтересованите лица в стая 301 в сградата на общинската администрация, всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа до 17.04.2011г.

Насрочено е обществено обсъждане, което ще се проведе на 21.04.2011г. от 11.00 часа в читалище „Съзнание” – гр.Сливница.

„Кариери за чакъл и пясък-България “ ЕАД стана широко известна в медийното пространство преди три години, когато след обществен натиск, няколко Общи събрания на населението, множество пресконференции, митинг пред МОСВ, събиране на подписка за референдум и подаване на редица жалби срещу МОСВ и СОС, Фирмата оттегли от МРРБ, МОСВ и Столична община своето инвестиционно предложение да добива строителни материали в пернишкото село Мрамор.

Вижте също:   Резултати от работата на кмета Васко Стоилков в Община Сливница – година трета (2014)

Slivnitsa.com ще настоява за електронно издание на съответния план ОВОС, който да предоставим за свободно теглене от всички.

4 коментара и връзки към “Добив на чакъл и пясък край Сливница – обществено обсъждане”

 1. Jordan каза:

  Работни места или чиста природа?
  Това е въпроса…

 2. Георги каза:

  Работни места и чиста природа!!! Така ще да е най-добре 🙂
  Тогава всички ще са доволни нали ?

 3. Jordan каза:

  Обикновено няма две хубави неща на едно място.
  Когато пуснаха завода в местност „Пуклина“, казаха, че това е най-модерният подобен в Европа, и запрашаване няма да има.
  Сега отиди да видиш, за какво става дума.

 4. Цвети каза:

  Какво се случи с това обсъждане?


Връзки към тази страница

  Коментирай

  Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!