26-03-2011 | Администратор |

На 18 и 19.03.2011 г. в ПГ по транспорт се проведе регионалният кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор”. В надпреварата взеха участие ученици от пет професионални гимназии от областите Видин, Монтана, Враца и София-област.

Сред гостите личат имената на началникът на РИО на МОМН – София-област, г-н Христо Андреев, кметът на община Сливница, г-н Георги Георгиев, представители на фирма “Bulgarian Truck Service” Ltd. – гр.Сливница, директорът на „Автомотор Корпорация” – сервиз “Ситроен”, г-н Милен Зоков, председателят на училищното настоятелство, инж.Калин Кокошаров, както и други представители на работодателите от сферата на транспорта.

След показани отлични резултати по теория и практика, отборът на сливнишкото училище в състав:

  1. Милен Емилов Костадинов
  2. Ивайло Стефанов Александров
  3. Дамян Стефчов Тодоров

е абсолютен първенец в отборното класиране – далеч пред класиралите се на второ място представители на гр.Монтана. С това, учениците от ПГТ – гр.Сливница се нареждат сред най-добре подготвените по тази професия в страната, и ще участват в ІІІ-та Панорама на професионалното образование, каккто и в Националния кръг на състезанието (21-22.04.2011 г., гр.Варна).

Вижте също:   Кастрация на бездомни животни в Сливница, Драгоман и Елин Пелин

Милен Емилов Костадинов от ПГТ – гр.Сливница, стана носител на приза и в индивидуалната надпревара.
Членове на комисиите за оценяване са представители на работодатели от сферата на транспорта, учители по теория и практика на професията от гостуващите училища и от училището домакин.

Всички участници отчитат изключително добра подготовка и организация от страна на домакините.

Извън състезанието, бе проведена демонстрация на радио-управляеми модели, състояла се на „on-road” пистата с представители на училищния „Orange team“ и под ръководството на председателя на училищното настоятелство инж.Калин Кокошаров.
Да пожелаем на момчетата достойно представяне на Националния кръг на състезанието!

Много добре се представя и отборът по радиоуправляеми модели. Учениците от училището са членове на ръководения от председателя на училищното настоятелство инж.Калин Кокошаров – „Orange team”. На проведения на 19 и 20.03.2011 г. ІV кръг на турнира „Electric Balkans open” в гр.Монтана, в който участваха отбори от Румъния, Гърция и България, имаме спечелени купи в клас „Electric beginner” – І-во и ІІІ-то място, в клас 1/12 Eлектоформула – І-во място, в клас 1/10 Електротуринг – ІІІ-то място.

Вижте също:   Празник на град Сливница - 24 май 2011

по материал на г-жа Лидия Франк

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!