08-02-2011 | Администратор |

Свикнали сме да свързваме недобре свършената работа с безхаберие и лапане на пари. Един от видимите примери е миналогодишен тротоар от наредени плочки, вече станали на… пльочки.
Тези пльочки, изхвърлят вода и кал към дрехите и обувките ни при всеки по-влажен ден, чупят токчетата на жените, принуждават ни да гледаме надолу, вместо напред, и загрозяват цялостният облик на тротоара. И не е само отлепянето от основата без дренаж, ами са в процес на полуразпад… Странно, как за една-две години, при „сериозната“ пешеходна натовареност на нашият град, е възможно да ерозират по този начин?
За информация на заинтересованите лица в община Сливница:

Направен грамотно, един тротоар може да изкара и 50 години без да е необходим основен ремонт. А тези, които го направят, ще имат пълното право да се гордеят от свършената работа.

6 коментара и връзки към “Трябва ли да стъпваме по „пльочки“?”

  1. иван каза:

    Улиците в Сливница ще са винаги в това състояние в което са , докато ВИК не си приведе пътната настилка във вид в който са го намерили преди да разкопаят уицата.

  2. иван каза:

    и още;нека някой от общинския съвет да отговори дали е предявявано искане към ВИК за вредите които то нанася на улиците от некачествения ремонт на водопровода.Това да се постави като точка първа на заседание на общинския съвет, а не да се търсят само лични изгоди и заседанията на ОС да се превръщат само в отбиване на номера пред избирателите.т.е не ме интересуват клюките а ме интересува действието на моите избиранници.
    ПИША ВИ ТОВА НЕЩО,ЗАЩОТО СЪМ ОТВРЪТЕН ОТ НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕТО , КОЕТО БЕШЕ ПОКАЗАНО ПО КАБЕЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ.НЕГРАМОТНИ ХОРА ,ЛИПСА НА УВАЖЕНИЕ, ЛИПСА НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ.ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПАРОДИЯ.НО ИДВАТ ИЗБОРИ
    БРАВО КМЕТЕ. КАК ГИ ТЪРПИШ.
    АКО СТЕ ГО ПРОЧЕЛИ ОТГОВОРЕТЕ МИ.

  3. Jordan каза:

    Напълно съм съгласен за ВиК-тата. Но изобщо – позволява се на всеки да копае дето си иска, без после да му се държи сметка за щетите. То кръпката е временна и да я има.

  4. Сливница каза:

    Като гледам, не е нито сложно, нито чак толкова скъпо – цимент, пясък и камъни. Браво колега! Направо и за преасфалтиране може да се ползва, особено по-малките учлички, където не се очаква Общината да помогне в близките 20 години.

    А някой минавал ли е по околовръстното покрай стадиона и покрай линията??? Преди 1-2 години да кажем половината участък беше асфалтиран. Но как така стана, че за другата половина парите изчезнаха? Е сега ако някой е минавал – то е кал, то е трошляк, не се вижда асфалта от преди 2 години. На местата където няма положен асфалт, има кратери, подобни на лунните!!! Като е сухо времето се вдига прахоляк чак до покривите на къщите. А камионите така заобикалят „кратерите“, че вече се казват леко на тротоара. След някой ден ще имаме и спукана тръба, ще се копае отново… и ще става още по-зле с всеки следващ ден…

    Единственото което мога да пожелая е, кмета да мине оттам няколко пъти, да си рискува колата, че да види какво им е на хората там. Ако се разминава с камион, това си е риск за живота, защото камиона като нищо може да се преобърне в някой кратер… И общинските съветници също – те са по-отговорни и от кмета за сегашното положение.

  5. иван каза:

    КАЖЕТЕ НЕЩО И ЗА ОТГОВОРНОСТТА БА БИК ЗА .ЕТО СЕГА ЕДИН ПРЕСЕН ПРИМЕР .ПРЕДИ 2ДНИ Е ПРАВЕНО РЕМОНТ НА ВОДОПРОВОД НА УЛ.БАБА ТОНКА-ПЪРВАТА ПРЕСЕЧКА ОТ СПИРКА СЛИВНИЦА ЗА МВР-ОТИДЕТЕ И ВИЖТЕ КАК Е ЗАПЪЛНЕНА ДУПКАТА С КАЛЕН ТРОШЛЯК,И КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СЪВРЕМЕННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВИК ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕН РЕМОНТ.И ТУКА НЯМА ВИНОВНИ.АКО ЗАВИСИ ОТ КМЕТА ,АЗ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТОЙ ЩЕ СЕ СПРАВИ, НО В ОБЩИНАТА ИМА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ САМО ЗА СНИМКА В ПРЕДИЗБОРНИТЕ ПЛАКАТИ И ЗА НИЩО ДРУГО.

  6. kareliahome каза:

    ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НОВ КМЕТ – ТАТАРИН ! ТОЙ РАЗБИРА ОТ СТРОИТЕЛНО РЕМОНТНИ РАБОТИ+


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!