07-02-2011 | Администратор |

В края на месец март 2011 г., в град Сливница, ще се проведе местният кръг от Първото национално състезание по спелуване на английски думи.
Право на участие имат деца на възраст от 9 до 14 години (незавършен седми клас).
Всеки, който желае да се запише за събитието, може да го направи в сградата на техникума по транспорт, където в секретариата, или пък от учителите по английски език – Брайън Стигър или Александра Сергиева, може да получи пълен списък с думите.
Състезанието е по инициатива на Центъра за приобщаващо образование – организация за защита правата на децата в България, работеща за това, всяко дете да има възможност да получи качествено образование, да развива своите таланти и способности, да се чувства сигурно и оценено.
Награди:

 • Всички участници в местното състезание ще получат грамоти от Министерството на образованието и спонсори. Победителите в местният кръг, ще получат значки с обозначено мястото, на което са се класирали.
 • Участниците в регионалните състезания ще получат сертификатио за участие, тениски, адаптирани книги на английски език, пликове с подаръци за придружителите, покриване на пътните разноски за участниците и придружителите.
 • На участниците и придружителите в националният кръг, ще бъдат покрити всички разноски по пътуването, храната и две нощувки в хотел. Гала вечеря на награждаването и тениски за състезателите.
  Победителят и училището му, ще получат купи.
  Всички участници на финалният кръг ще получат лятно езиково училище и книги на английски език.
  Голямата награда е електронна книга със заредени десет творби на нея.
Вижте също:   Преброяване на населението - февруари 2011

Изтегли официалната брошура в .pdf формат (Англ. език)
Изтегли наградният фонд в .pdf формат (Англ. език)


Spelling – изричане на дума буква по буква (бел. ред.)

8 коментара и връзки към “Първо национално състезание по спелуване на английски думи”

 1. Венци каза:

  Хубава инициатива, но все пак не трябва да забравяме и нашият роден език. Защо не направите състезанието в няколко кръга като включите и български думи?

 2. Здравейте Венци,

  Ние не сме организаторите на събитието – просто го отразяваме. Можете да пишете до организаторите ако желаете.

  Поздрави

 3. Brian каза:

  Ще имаме информационна среща другата сряда (16/02/2011) в 14:15 за всички заинтригувани ученици. Ще предоставим думите и ще обсъдим план за срещи и подготовка за съзтезанието. Ако имате въпроси, се чувствайте свободни да питате мен – Брайън Стейгър – или Алекс Сергиева. Благодаря на всички.

 4. Brian каза:

  Повече информация за ученици е тук: http://bnesbee.wikispaces.com/.....r+Students

 5. Brian каза:

  Последен шанс да се запишете в състезанието по буквуване-Spelling Bee!!!

  Сертификатите за участие трябва да се подпечатат от Министерството на образованието, фондация Америка за България и Корпус на мира-България, за да не попречим на този процес, трябва да знаем имената на всички желаещи да участват до 17.00 ч на 07.03. Побързайте!

 6. Brian каза:

  The Spelling Bee ще бъде в сряда, 23-ти март и започва в 15:00 ч. точно в ПГТ “Н. Й. Вапцаров.” Всеки е добре дошъл за да гледате.

  Тези нови думи са в списъка: cat; yes; pen; frog; ice; hello; dog; boy; big; day; doll; tree; bag; girl; old; bed; plane; sun; book; fun; bee; ball; train; game; ear; eye; bird; car; job; good; home; arm; jump; sing; study; cheese; music; head; play; swim; sea; chips; hand; zoo; run; eat; today; coffee; like; milk; hot; rain; snow; bread; race; bath; date; winter; zebra; tiger.

  Ученици, моля гледате този филм: http://www.youtube.com/watch?v=VCmfyxweGZ4

  и прочети правилата:
  http://bnesbee.wikispaces.com/.....0%BA%D0%B8

  Ако имате въпроси, се чувствайте свободни да питате мен – Брайън Стейгър – или Алекс Сергиева. Благодаря на всички.

 7. Jordan каза:

  Пожелавам на всички участници, преди всичко – да се забавляват, и да покажат, че децата ни са умни! 🙂


Връзки към тази страница

 1. […] – Сливница, се проведе местният кръг на първото национално състезание по букуване на английск…. Участие взеха 13 деца между 9 и 14 години (незавършили […]

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!