05-02-2011 | Администратор |

Тази година в целия Европейски съюз ще се проведе преброяване на населението. В България 17-то преброване на населението ще се случи преди останалите страни – така да се каже ще бъдем първи.

Преброяването на населението ще се проведе от 1 до 28 февруари 2011г. Има 2 етапа в преброяването:

 • електронно преброяване – от 00.00 часа на 1-ви до 24.00 часа на 9-ти февруари 2011г. на адрес https://iscensus2011.nsi.bg/
 • обикновено преброяване от анкетиращи лица чрез посещение на адрес – започва от 10-ти до 28-ми февруари 2011г., в часовете между 8 и 20 часа.

В първите 3-4 дни от електронното преброяване, вече над 1 милион живеещи в България са се преброили. Това обаче не е достатъчно, за да завършите успешно преброяването си! При успешна електорнна регистрация получавате номер на регистрацията, който трябва да предадете на анкетиращите преброители след 10 февруари. Така ще завършите успешно преброяването си.

Предимства на електронното преброяване са:

 • във вашия дом няма да влиза външно лице – само ще дадете своят номер;
 • въпреки че не сте задължени да пускате никого във вашия дом и можете да отговорите на въпросите и на вратата на вашия дом, все пак през този студен месец ще си спестите излишните рискове от настинка;
 • ще спестите пари за обработка на данните, т.е. спестявате пари на държавата;
Вижте също:   Избори за Народно събрание на 4 април 2021г. - избори по време на пандемия

Най-чести въпроси за електронното преброяване:

 • Какво е домакинство? – Домакинство е: едно лице, което живее в самостоятелно жилище, стая или част от стая и е на самостоятелен бюджет; две или повече лица, които живеят в едно жилище или част от жилище и имат общ бюджет, независимо дали имат, или нямат родствени връзки.
 • Какво е семейство? – Семейство образуват: съпрузи (в юридически брак или съжителство без брак) без деца; съпрузи (в юридически брак или съжителство без брак) с едно или няколко никога не встъпвали в брак деца, независимо от възрастта им; един родител с едно или повече никога не встъпвали в брак деца, независимо от възрастта им. Едно лице не формира семейство.
 • На какъв адрес се преброяваме? – При попълване на преброителната карта лицата посочват адреса, на който действително живеят, тоест обичайния адрес, независимо къде е адресната им регистрация по постоянен или настоящ адрес.
 • Колко хора се преброяват с една регистрация? – С една регистрация се преброява едно жилище и всички лица, които живеят в него. С един валиден имейл адрес може да се направи само една регистрация.
 • Колко време отнема регистрацията? – Около 20-40 минути за между 2 и 5-ма души на един адрес.
Вижте също:   Градски шахматен турнир за деца в Сливница - снимки и класиране

Защита на личните данни и защита от злоупотреби:

 • Анкетьорите ще започнат да обикалят по адреси най-рано от 8.00 на 10 февруари 2011г.
 • Анкетьорите ще се легитимират със служебни карти, като самоличността им може да се проверява и чрез обаждане в Подпомагащ център – Варна на единния национален номер 0700 16 310 (проверете номера от официалния сайт – вляво под менюто).

Ако откажете да попълните данни (да отговорите на въпроси)

 • Ако обаче откажете да попълните данни или ги попълните умишлено недобросъвестно, то тогава според закона ще бъдете глобени със 120 лева. Това се отнася само ако ви намерят и вие откажете. Ако не се засечете с преброител, тогава няма да бъдете глобени.

Повече подробности можете да намерите в уеб сайта на електронното преброяване: http://www.nsi.bg/census2011/index-2.html.

3 коментара и връзки към “Преброяване на населението – февруари 2011”

 1. Красимира каза:

  Искам да се преброя

 2. захи каза:

  Мила Краси, като имаш компютър, вземи та се преброй веднага, няма по лесно нещо 🙂 🙂

 3. Гери каза:

  уча извьн бьлгария,по-точно в китай.къде се преброяваме тук?благодаря предварително:)


Връзки към тази страница

  Коментирай

  Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!