11-09-2010 | Драгомир Ставрев |

На 10 септември 2010 г. младежи от четири държави /Испания, Унгария, Литва и България/ представиха невероятен спектакъл на площад „Съединение“ в Сливница. Мероприятието бе под надслов „ДОЙДОХ С НИЩО И ЩЕ СИ ОТИДА С НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЛЮБОВ”.

През деня сливничани имаха възможност да видят и да опитат основните техники при въртене на огън, да се запознят с различни видове музикални инструменти, да ходят на лента, да жонглират с топки и бухалки…

Специален гост бе Росица Занкова от Орешака, Троянско, която със своето грънчарско колело помогна на много малчугани да направят свои собствени глинени съдове.

Подготовката на спектакъла е продължила едва 5 дни, но крайният резултат бе удивителен.

Вечерното шоу започна с изпълнения на настоящи и бивши ученици от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, които със своите танцови изпълнения нажежиха атмосферата на площада. Същинското огнено шоу започна с появата на артисти, облечени в костюми в черно и бяло, които накараха публиката да онемее от възхищение с рискованите си изпълнения. Някои танцуваха с горещи огнени топки, други прескачаха горящо въже, а трети бълваха огън. Трудно е с думи да се опише видяното!

Вижте също:   Марек с втора домакинска победа, благодарение на подкрепата на публиката в Сливница

Шоуто завърши с кратка заря и с надеждата някой ден Слицница отново да бъде домакин на подобно събитие.

Огненото шоу накара всички на площада, независимо дали са минали случайно край сцената или са дошли да го видят, да се слеят в едно, което е смисъла на изкуството – да обединява и вдъхва вяра, че светът ще стане по-добър, а хората – по-човечни. Каквото и да кажем ще бъде малко, но едно е сигурно – това бе най-пищното шоу, показвано досега в Сливница!

Огромни благодарности на Община Сливница, Театър – студия „Студентина” и всички артисти, които сътвориха едно незабравимо преживяване за всички НАС!!!

Снимки от огненото шоу

Галерия със снимки от огненото шоу!

Видео от огненото шоу

Видео фрагменти от огненото шоу

3 коментара и връзки към “Невероятно огнено шоу подпали страстите в Сливница”

  1. Сливница каза:

    Браво на фотографа! Ще има премия за тези страхотни нощни снимки! 🙂

    Кога е следващото шоу?

  2. Drago каза:

    Мерси 🙂
    Следващото шоу сигурно е било вчера пред Народния театър!

  3. Дидо каза:

    Здравеи Драго мозе ли да те помоля за твои кординати 🙂 може да ми ги пратиш на lorddanitnt@abv.bg благодаря ти


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!