08-09-2010 | Администратор |
Лого на движението

Лого на движението

Започната е кампания по събиране на подписи, за връщането на „Новото гробище над Сливница“ в „100 национални туристически обекта“ на Българският туристически съюз.
Всеки жител на град Сливница и прилежащите му населени места, може да запише името и подписа си в списъците, които ще бъдат разположени на удобни за това места (на входа на Общинска администрация – Сливница, кметствата по места, питейни и хранителни заведения).
Публикувам официалният текст на общинската управа:

Уважаеми съграждани,

До 2004 г., под №81 в 100-те национални туристически обекта фигурираше и „Новото гробище над Сливница”. От 2005 г. е подменено с часовниковата кула в гр. Ботевград.
Продължаваме да настояваме Сливница, с паметниците, свързани със Сръбско-българската война, да заеме отново своето място в 100-те обекта. Това ще съответства и на мястото, което Сливница заема в историята на България!
В навечерието сме на отбелязването на 125 години от Сръбско-българската война. Бих желал, с Ваша помощ, отново Сливница да бъде сред 100 национални туристически обекта. Това ще бъде почит към бойната слава, а и ще спомогне за развитие не само на историческия, но и на другите видове туризъм в общината.
Вашите подписи в подкрепа на тази инициатива ще приложа към писмата до съответните инстанции.

Георги Георгиев
Кмет на Община Сливница

В оригиналният си вариант, текстът е изцяло с главни букви.

6 коментара и връзки към “Сливница в „100 национални туристически обекта“”

 1. антоанета георгиева каза:

  бих се радвала ,ако сливница бъде включена в 100-те национални туристически обекта на българия,защото всички ние от сливница го заслужаваме

 2. Сливница каза:

  Здравейте Антоанета,

  Вярвам, че хората които са дали живота си за България и в чиято чест са издигнати паметниците в Алдомировци, Сливница и Гургулят го заслужават.

  Сегашните жители на Община Сливница не го заслужаваме! Все пак би било от полза за нас да имаме някакъв туризъм… така че въпреки че не го заслужаваме, го подкрепям!

  Благодаря ви за мнението!

 3. Jordan каза:

  Защо да не го заслужаваме?
  Дай да не говорим за всички под общ знаменател…

 4. Сливница каза:

  Казах си моето мнение. Може пък някой да го заслужава… но все пак мисля, че повечето (болшинството – около 95%) не го заслужават 🙂

  Реално ако това беше факт в днешно време, ние щяхме да се облагодетелстваме от туризъм и повишена известност на Общината/града. Но с какво сме заслужили това? Направили ли сме нещо достатъчно голямо и едновременно позитивно в последните 10-20-30 години?

 5. Jordan каза:

  Направили сме най-позитивното именно в този период! Родили сме се…

 6. антоанета георгиева каза:

  така си е…


Връзки към тази страница

  Коментирай

  Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!