01-09-2010 | Администратор |
Петя Божилова

Шоу спектакъл с огън - Петя Божилова

На 10-ти Септемри (петък), в Сливница ще гостуват младежи от четири държави – Испания, Унгария, Литва и България.
Те ще затъмнят целият площад и ще представят авторски спектакъл с огън – продукт на съвместната им работа. ТАНЦЬОРИ, МУЗИКАНТИ, ТАНЦЬОРИ С ОГЪН и други артисти ще бъдат инициатори, съвместно с младите хора от Сливница, и реализатори на поредица събития през целия ден.
Кулминацията на вълнуващият творчески празник ще настъпи с падането на мрака и невероятният Шоу-спектакъл с огън, песни, музика и танци на площад „Съединение“, представен от младите таланти и чуждестранните гости на община Сливница.
През деня на площада и в двора на ПГТ „Никола Йонков Вапцаров” ще се случат следните работилници:

  • уъркшоп за въртене на огън в двора на ПГТ „Никола Йонков Вапцаров”, или отново на площада от 11 часа
  • музикален уъркшоп (на площада) – от 15 часа участниците ще помогнат на децата и младежите на Сливница да се запознят с различни инструменти, да хванат в ръка познат или непознат инструмент или да вдигнат гюрултия, като се опитат да хванат ритми на различни ударни инструменти
  • танцов уъркшоп за деца и младежи – в ПГТ „Никола Йонков Вапцаров” от 16 часа
  • работилница с глина – отново на прощада заедно със своето грънчарско колело – гост, чак от Троян и Орешака, ще бъде Росица Занкова. С нея децата и младите хора на Сливница, ще имат възможността да седнат на грънчарското колело и с малко помощ да си направят свой глинен съд
  • уъркшоп за фотография – донесете си фотоапарат и нека заедно да поснимаме всички интересни събития! – начало 11 часа тръгваме от Професионалната Гимназия по Транспорт „Никола Йонков Вапцаров”
Вижте също:   Насаждения с канабис бяха установени от РУП-Сливница

Вечерта, след смрачаване, организаторите обещават изключително интересен спектакъл с огън, музика и танци с участието на чуждестранни гости.
Цялото събитие и спектакълът са под мотото „ДОЙДОХ С НИЩО И ЩЕ СИ ОТИДА С НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЛЮБОВ”.
Всички артисти ще работят върху спектакъла в село Гургулят. Главна насока за развитие на всички работилници и дейности по проекта ще бъде природата и идеята, че тя е част от всеки един, също както и ние сме част от нея.
Закриването на проекта e на 11.09. от 21:00 часа пред Народен театър „Иван Вазов” в София, където ще се проведе втори танцов спектакъл.
Събитията и спектакълът се осъществят с подкепата на ОБЩИНА СЛИВНИЦА.
Проектът „Природата в мен” се реализира от Театър – студия „Студентина” с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящото издание не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

5 коментара и връзки към “Шоу Спектакъл с огън на площада /10-ти септември 2010 г./”

  1. Сливница каза:

    Изглежда, че вечерта сме на площада 🙂

    Да не закъснеете!

  2. Jordan каза:

    Изглежда, да – гледай и ти да дойдеш… 🙂

  3. Малкия РАМБО каза:

    само като видех колко правописни грешки има в рекламната брошура на спектакъла и нема и да припарим хаха

  4. Jordan каза:

    Ти за какво четеш рекламни брошури? 🙂

  5. Сливница каза:

    Беше много добро вечерта. Не съм бил през деня, но огненото шоу си беше добро. Хората се потрудиха да ни забавляват, въпреки силния вятър и повишената опасност за тяхното здраве…

    Благодаря от мое име на всички участници!


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!