04-08-2010 | Драгомир Ставрев |

След Освобождението на България от турско робство в Сливнишкия край е имало малко ловци, въпреки изобилието на дивеч. На 26 ноември 1910 г., по инициатива на тогавашния директор на сливнишката смесена прогимназия – Харалампи Кръстанов, било основано сливнишкото ловнострелково дружество, което учредителите нарекли “Сокол”.

С тържествен концерт и тържествена заря на 30 юли и с ловен събор на 31 юли се отбеляза 100 годишния юбилей на “Ловно-рибарско дружество Сокол” гр. Сливница.

За доброто настроение на сливничани се погрижиха Духов оркестър и оркестърът на Йосиф Иванов и фамилия от град Сливница. На кръшно хоро се хванаха членове на дружеството, кмета и зам. кмета на града и много сливничани. Концертът завърши с красива заря, която озари небето над Сливница и очарова населението.

Вижте също:   Slivnitsa Rock Fest - 29.05.2011 г.

Празненствата продължиха на следващия ден с ловния събор в местността „Бабин дел“ край Сливница, където взеха участие ловни дружини от с. Вишан, с. Неделище, с. Габер, с. Алдомировци, град Сливница и други. За всички присъстващи имаше много музика, веселие и богата трапеза.

Ето и галерия със снимки от юбилея.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!