04-07-2010 | Администратор |

Над 3000 роми могат да бъдат настанени в град Сливница по предложение на управници от столицата София!

Столичната община има вече идея как да премахне две от ромските гета в близост до центъра на града – „Баталова воденица“ и бившите виетнамски общежития в кв „Красна поляна“.

Идеята е хората, живеещи незаконно там в бараки, да бъдат преместени в изоставени казарми, обясни шефът на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки.

Избрани са 4-5 казарми, в които има ток, канализация и всички други условия за живот, разясни съветникът от ГЕРБ. За ремонт на помещенията обаче са нужни 2 млн. лв.

Пълната новина от Dnes.BG.

Град Сливница е един от възможните варианти, където могат да бъдат настанени хората (ромите). Но разбира се възникват много въпроси, които нямат ясни отговори, най-вече свързани с прехранването на ромите и осигуряването на сигурност на местното население…

Вижте също:   Туристическа разходка до Гургулят, местността Петлюка и Пантеона

Ако искате да се предпазим от всички очаквани негативни ефекти от преселването на огромно количество безработни, недохранени, неконтролируеми хора, всички жители на Сливница трябва да се обединим и да бъдем по-силни от всякога!

На 6 юли 2010г. (вторник) от 14ч. Общинският съвет на Община Сливница свиква (извънредно) заседание, на което да се обсъдят необходимите действия. Мненията на всички жители са важни!

В същия ден от 17.00ч. се организира протестен митинг на площад Съединение в центъра на Сливница, където са поканени много журналисти от различните медии, които да отразят нашето недоволство от произволията на Софийските управници! Изявете вашето мнение като присъствате на протестния митинг! Сега му е времето!

Програмата за 6 юли 2010г. (вторник):

  • 14.00 – заседание на Общинския съвет;
  • 17.00 – протестен митинг (националните медии са поканени).
Вижте също:   Даниела Йорданова вече с нов клуб

Време е за действия, преди да е станало непоправимо късно!

12 коментара и връзки към “Над 3000 роми могат да бъдат настанени в град Сливница!”

  1. Удри каза:

    Общинския съвет да внимава как ще заседава, да не „заседне“ завинаги !!!

  2. ББ каза:

    Бойко, хайде ако обичаш вземи им адресите на тез „роми“, дето са си чисти цигани, и си ги транспортирай по родните им места! Ако нямат такива – вземи си ги за домазлък в Драгалевски!!!!

    Администратор: Моля, не пишете с различни самоличности! Изразете мнението си анонимно – не сме ви забранили да го изразите! Благодаря за разбирането!

  3. фф каза:

    земете ги махнете тия

  4. ники каза:

    ехо знае ли някои какво стана с протеста бях на работа

  5. ники каза:

    еи сливница вече две вечери подрет съм във саита пиша но коментари никакви.Нямате ли интернет бадете по активни

  6. ники каза:

    мангалите да им опразнят министерски съвет или някоя друга зграда на бойко

  7. В. Иванов каза:

    Ей наще Сливница сприя сръбската армия та бат ни Бойко хич да не си мисли, че ние сливничани ще стоиме и ще гледаме как града ни ще заприлича на гето, и че няма да го спреме и него с неговите приятели циганите от софииските гета. Ако нещата се влошат ще блокираме магистралата та ако ще на турците колите да направат колона от тук та чак до Берлин, а бат ни Бойко да заповяда не само с циганите а и с полицията и армията ако ще, ако не го е срам. Даржавата отдавна абдикира от проблемите на малцинствата, те вече станаха безброй и безчет, пак сега ние ще сме изкупителната жертва. Не трябва да ги допускаме тук по никакъв начин и повод на всяка цена!

  8. Удри каза:

    Удри с брадвата, Ейййййййй!

  9. соня каза:

    А не сте ли се замисляли,че може би това с 3000 роми,не е случайно- може би?… И то точно 1 година преди избори! Мойто мнение,е друго по въпроса. Наполовината от тези 3000 роми-сиреч 1500 да са с право на глас. Регистрирани по закон в служба ГРАО,осем месеца преди избори,не се ли досещате,че това са законни гласоподаватели. И ние, обикновенните граждани нямаме интерес за това,но може би кмета си прави неговата сметка за втория мандат.А пред медийте и гражданите…е против(естественно).Поразмърдайте си малко мозъците и преценете,дали не съм права. Защо пък,и да не бъдат настанени тайничко от нас гражданите,малко по малко,някъде разпръснати в града.

  10. Валя каза:

    Много умна тази Соня!Голема изборджийка си пада!Как пък ги изчисли, че половината са с право на глас!
    Късно,Соня, много късно си взела да ги правиш тези сметки! Номерът с циганите мина още преди месец.
    Само злобата ти срещу кмета си личи от написаното. А защо – дупките ли не е запълнил на твоята уличка, кофа за смет ли нямаш или нещо друго ти липсва? Кажи си и ще ти олекне, няма нужда да се ловиш за стари новини.

  11. Соня каза:

    До Валя: До колко съм умна,нямам нужда от вашата преценка!Просто исказах собственото си мнение,защото може би имам някакви познания в тази област!Номера с циганите,може да е минал,но номера с дупките по улиците си остава!…И той,е видим.Или вие, просто имате нужда от очила? Аз, и моето семейство, не сме гласували доверие на този кмет,няма да го направим и на следващите избори!Никой,неможе да ме убеди,че този човек е живял в града,като дете-водил се е Софийски жител,през цялото време-и хоп след 100 години,той решил,че милее за този град!Колко ли пък трябва да си умен,за да си го помислиш? А пък на вас,след като всичко ви е окей-невиждам смисъл да пишете тук, и то в 3 часа през нощта…Защо,решихте,че има злоба,в писането ми!Аз,като чета тук,никой няма добро мнение,за този човек!Явно,всичките сме злобни тук!Само вие сте единствената,добра жителка…

  12. Времето на публикация не е коректно към момента. Ще го коригираме при първа възможност.

    – Администратор


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!