28-05-2010 | Драгомир Ставрев |

С много разнообразна програма бяха отбелязани празника на град Сливница и Деня на славянската писменост и култура – 24 май. Тържествата започнаха още на 22 май с изпращането на абитуриентите от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Празничното веселие продължи на следващия ден с изпълненията на ансамбъл “Сите Българи”, Гвардейски представителен духов оркестър към Националната гвардейска част, вокална група „Сливница”, Ваня Костова и Боян Михайлов и фолк певицата Валя. Професионална гимназия по транспорт “Никола Йонков Вапцаров”, гр. Сливница изпрати своите абитуриенти. По същото време двама млади узакониха своята връзка с граждански брак и отпразнуваха сватбения си ден.

Гости на тържествата бяха представители от побратимения на Сливница град – Красногорск, които приветстваха жителите и присъстващите по случай празника и подариха на кмета г-н Георги Георгиев кристална ваза, символ на дружбата между двата града. Денят завърши с красива заря, която достави радост на сливничани.

Вижте също:   Невероятно огнено шоу подпали страстите в Сливница

На 24 май за хубавото настроение на гражданите се погрижиха самодейци от Читалище „Съзнание“, гр. Сливница, Читалище „Светлина“, с. Алдомировци и СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. В продължение на няколко часа се виха кръшни народни хора, които повишиха емоциите.

Най-щастливи и доволни бяха малките жители на града. Имаха възможност да се люлеят на люлки, да яздят кончета, да играят на джаги, да похапнат вкусни казанлъшки понички, захарен памук, сладолед, бонбони, локум …

Специални благодарности към организаторите за тридневните тържества в град Сливница!!!

Eто и галерия със снимки от празненствата.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!