27-03-2010 | Людмил Ставрев |

Часът на Земята“ (Earth Hour) е инициатива на природозащитната организация Световен фонд за дивата природа (WWF). Целта е да се насочи вниманието на максимално много хора по Света към промените в климата и влиянието на човешката дейност върху природата.

Девизът е „Изключи светлината, включи се“. За да се включите и вие, трябва да изгасите ненужните светлини днес – 27 март 2010г. от 20.30 до 21.30 часа.

За първи път през 2007 година в Сидни (Австралия) се провежда тази инициатива. „Само“ 2,2 милиона души вземат участие в тази първа инициатива!

През следващите години тази инициатива е превърната в глобална/международна и през 2009 година към „Часът на земята“ се присъединяват над един милиард души в близо 4500 града от 88 държави.

Вижте също:   126 години от победата при Сливница

Тази година всички ние можем да бъдем част от тази инициатива, да се замислим за природата и да насочим вниманието на околните хора към природата!

Ако ние не се погрижим за природата си, тя ще се погрижи за нас!

Не е необходимо да се сещаме за природата само в един ден, в един час през годината. Когато имате възможност опазвайте природата, пазете я чиста, пестете енергията и залесявайте!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!