26-02-2010 | admin |

EURES

На 6 март 2010г. в София, в х-л Хилтън бул. България №1, от 09.00 до 17.00 ч.ще се проведе международна информационно–трудова борса.

В рамките на Европейските дни на труда се провеждат трудови борси, семинари, лекции и културни мероприятия, чиято цел е подобряване на трудовата мобилност в Европа. В тях ще се включват множество организации, между които местни фирми, обществени и частни бюра по труда, социални партньорски организации, университети, центрове за обучение и квалификация и търговски камари.

Дните на труда имат за цел да обяснят ползите от трудовата мобилност в ЕС и да дадат възможност на работодателите и търсещите работа да се срещнат и да обменят идеи. Същевременно те предоставят реална и обективна информация, свързана с намирането на работа в други държави в Европа. В рамките на мероприятията по време на Европейските дни на труда е възможно провеждане на интервюта за работа на място. Дните на труда се организират в сътрудничество с EURES – европейската мрежа за сътрудничество между обществените служби за заетост, и участващите в нея повече от 750 EURES съветници.

Вижте също:   Вихър (Алдомировци) с четвърта поредна победа

На Европейския Ден на Труда в София ще присъстват EURES съветници от 13 държави от ЕС/ЕИП: Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Италия, Норвегия, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Франция, Финландия и Швеция. Те ще представят условията за живот и работа в съответните държави, ще Ви информират за свободни работни места и ще приемат CV-та.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!