13-12-2009 | Администратор |

От 13-ти декември влезе в сила новия график (разписание) за движение на влаковете на „Български държавни железници“ (БДЖ). Информацията в сайта е обновена към днешна дата. Можете да видите актуалните разписания на влаковете и разписанията на автобусите към/от Община Сливница.

И една забележка за търсещите в сайта на БДЖ. Когато използвате „спирка Сливница“, ще видите в списъка и международния бърз влак, който е последния влак, тръгващ от София за Сливница. Ако изберете само „Сливница“, което означава „гара Сливница“, тогава този влак няма да бъде в списъка, защото бързия влак спира само на спирка Сливница!

4 коментара и връзки към “Ново разписание на влаковете в сила от 13 декември 2009г.”

 1. Е.Петрова каза:

  Нямам думи! Влакът, който тръгваше в 17:24 ч. от спирка Костинброд, вече е в 18:00 ч. Хората, които свършват работа в 17:00 ч. замръзват от студ, качкайки вече един час влакът да дойде от гара София.След запитване от Община Костинброд към БДЖ, беше получен отговор, че кметът на Община Сливница е направил предложение за промяна в разписанието на влака, тъйкато не бил удобен за населението, което работи в столицата. И понеже гр.Сливница е по-далечна дестинация и предложението е постъпило първо от тях, последваща промяна няма да има. ОК! Но, питам аз – господин Георгиев допита ли се до населението на гр.Сливница, допита ли се до мнението на съседната община!? – Не! На някой, просто не му е било удобно! Иронията е в това, че 90% от населението на община Сливница работи в община Костинброд. Едва 10% – в София. Тези, които работят на територията на община Костинброд са избрали влакът като превоз, тъкато той е по-удобен. А тези, които се трудят на територията на столицата, обикновенно пътуват с маршрутки.
  Как е възможно да не осигуряваш работни места на жителите на твоята община, но и да затрудняваш работата им в съседната община!? Сутрин всички пътници слизат на спирка Костинброд, едва около 20-30 души продължават към столицата. Недоумявам! Не се прави така! Допитване -анкетни карти в БДЖ спирките, поне един тел. разговор със съседната община……..Благодаря г-н Георгиев за пореден път ме очаровахте с ваште иноваторски решения!

 2. Сливница каза:

  Здравейте,

  Не смятате ли, че кмета не ползва влак за превоз??

  Ясно е, че за да направи такова искане, то е постъпило от гражданите (един или няколко). Нормално е за работещите в София също да се мисли.

  А колкото до статистиката – 90% от пътуващите с влака знаят, че реалния брой на пътуващите не се знае от БДЖ! Парите се дават на ръка, без билети! За управителите на БДЖ, почти няма данни за пътуващи от Сливница до Костинброд, с което е нормално да се удовлетворят исканията на пътуващите до София (макар и малко, сякаш те са единствените пътници на влака).

  Както се казва, спестиш някой лев, но пък не мислят за теб. Едното е предимство, другото – неудобство…

  Все пак благодаря за коментара! Радвам се, че все още има хора, които изказват мнението си.

  Поздрави,
  Люди

 3. TEAM каза:

  До Е.Петрова
  Администраторът е прав – има граждани, които пътуват с влак и старото разписание не ги е устройвало. Разпитах и разбрах, че искането е било влакът да тръгва от София в 17,10 ч. С контактите с ж.п.- то се е заел зам.-кметът Асен Георгиев, като бивш служител на тази фирма. Но вместо 14 мин., разписанието е променено вече от самото ж.п. с много повече. Да се надяваме през юни нещата да се оправят, но за съжаление, хората ще има още няколко месеца да зъзнат на сп.Костинброд и да си губят времето. За съжаление, ръководството на общината, в стремежа си да е съпричастно с проблемите на едни граждани, не е дооценило риска с взаимодействието с ж.п., които, съобразявайки се с много неща, са изместили влака толкова късно…

 4. Кирилов каза:

  Гответе се за избори.Изборите идват.Изберете млад и проспериращ човек, както в Алдомировци.


Връзки към тази страница

  Коментирай

  Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!