25-11-2009 | Людмил Ставрев |

Залесяване в Сливница - резултати след 7 месецаПрез април 2009 година в гората край Сливница в областта на Дурин дол бе направена обществена акция по залесяване, организирана от фондация „ЕкоОбщност“, и с участието на няколко групи от Сливница. Малко след участието на нашия екип в залесяването край Драгоманското блато (ноември 2009), минахме да проверим какво сме постигнали заедно с останалите залесители в Сливнишката гора и колко процента са успешно залесените от нас дръвчета… след 7 месеца.

Още с пристигането си забелязахме, че всички дупки са запълнени с дръвчета. Явно залесителите са свършили част от работата си и са попълнили където трябва. Всички фиданки бяха окопани – включително залесените от доброволците от април 2009. Заселените от нас дръвчета изглеждаха по-наситено зелени и малко по-големи от новите. Така успяхме да определим (на око), че има около 15-20% успеваемост на залесяването на доброволците от ЕкоОбщност и доброволците от град (Община) Сливница.

Вижте също:   Мъж загина след катастрофа между автобус и кола край Сливница

Изказваме още веднъж благодарност на доброволците, дошли и засадили няколко дръвчета.

Прилагаме нашия фото-репортаж, в който специално внимание заслужи и нашето куче Рекси. В края на статията има още линкове към темата със залесяването – и в Сливница и в Драгоман.

Можете да прочете и прегледате предишните ни фото-репортажи за залесяванията, в които сме участвали. Ако имате желание и вие да се включите – следете нашите новини!

2 коментара и връзки към “Резултати от залесяването в гората край град Сливница – 7 месеца по-късно”

 1. Един Българин каза:

  Вчера (24.02.2013) засякох вероятно незаконна сеч от мъж около 50г. с Опел Астра (не комби) синьо електрик (леко тъмно) с регистрационен номер от който видях само С 3ххх УУ Вероятно нещо от сорта на С 3855 уу. Избяга като ме видя. Реже боровете над пътя за Войнишка маха до пешеходния мост. Там явно му е удобно защото е стръмно и се влачат лесно боровете надолу. Има следи по целия склон между дърветата.

 2. Сливница каза:

  Здравейте,

  Аз също съм виждал да се влачат дървета, но не съм виждал да се режат. Като цяло, мнението ми е, че хората трябва да се препитават и топлят някакси, и затова старите изсъхнали дървета е по-добре да се изнасят от гората (това помага да няма пожари през лятото).

  Но ако има забелязано сечене на дървета, мога да препоръчам да бъде подаден сигнал в полицията (по телено или през сайта на МВР) или в общината – по телефон или на техния сайт Slivnitsa.bg.

  Поздрави,
  Люди


Връзки към тази страница

  Коментирай

  Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!