01-11-2009 | Драгомир Ставрев |

ОУ „Иван Вазов“ с. Алдомировци отпразнува своя 155 годишен юбилей.

ОУ Иван Вазов - АлдомировциНа 30 октомври 2009 бе открита мраморна плоча на входа на училище ОУ „Иван Вазов“ в село Алдомировци. За първите години от създаването му разказа г-жа Даниела Борисова, директор на училището. След това се проведе състезание за най-добра рисунка от училищния живот на учениците и състезателни спортни игри. На най-добрите бяха раздадени награди и похвални грамоти.

На 31 октомври в 18,оо ч. от двора на ОУ „Иван Вазов“ ученици, родители и учители потеглиха със запалени факли (факелно шествие) към площада на село Алдомировци. Пред читалище „Светлина“ ученици изнесоха рецитал, посветен  на Деня на будителите – 1 ноември. След това имаше тържествена заря за радост на всички присъстващи и жители на Алдомировци.

ОУ Иван Вазов - АлдомировциНа 1 ноември в 10,00 ч. започна тържеството по случай Деня на будителите и 155 години от създаването на ОУ „Иван Вазов“ с. Алдомировци. Присъстваха: г-н Георги Георгиев – кмет на община Сливница, г-н- Асен Георгиев – зам. кмет на община Сливница, г-н Тодор Петков – кмет на с. Алдомировци, г-жа Соня Дончева – кмет на община Драгоман, г-жа Маргарита Божкова – председател на Общинския съвет в Сливница, бивши директори, учители, ученици и много родители.

Вижте също:   Градски шахматен турнир за деца в Сливница - снимки и класиране

Приветствия произнесоха г-жа Д.Борисова, г-н Георги Георгиев и г-жа Маргарита Божкова.

ОУ Иван Вазов - АлдомировциПрограмата бе богата и много разнообразна: рецитал с учениците от училището, сценка с учениците от начален курс, поздравителна програма от възпитаниците от детската градина и полудневната група към училището, изпълнение на мажоретен състав с ученици от горен курс, песни в изпълнение на Вокална певческа група „Деница“, хора изпълнение от танцови състави от с. Алдомировци и град Сливница.

Читалище „Светлина“ с. Алдомировци чества 90 годишен юбилей

Читалище Светлина - АлдомировциНа 1 ноември 2009 читалище „Светлина“ с. Алдомировци отпразнува своя 90 годишен юбилей. В салона на читалището се проведе тържество, комбинирано с празнуването на 155 годишния юбилей на ОУ „Иван Вазов“ с. Алдомировци.

Присъстващите бяха поздравени от г-н Георги Георгиев (кмет на Сливница) и г-жа Маргарита Божкова (председател на Общински съвет Сливница).

Вижте също:   Шахматен сеанс на ГМ Кирил Георгиев в Сливница (2011) - 1 загуба, 4 равни и 25 победи

Специално приветствие отправи г-жа Ралица Попова, председател на читалището и преподавател по история и география в ОУ „Иван Вазов“. Тя завърши с думите:

Читалището е институцията, която пази и развива културното и историческо наследство на родния ни край, съхранява традициите и обичаите ни. Днес от дистанцията на изминалите години, разбираме пророческите думи на Васил Друмев:

„Един народ, който има съзнание, култура, писменост и наука, непременно ше има светли и трайни бъднини!“

Повече за Читалище „Светлина“ с. Алдомировци.

Днес бе открита етнографска изложба, съдържаща народни носии и предмети, използвани в бита и поминъка на населението от Алдомиросвкия край. Изложбата е достъпна за всички желаещи през работно време.

Поздравления от екипа на Slivnitsa.com!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!