31-10-2009 | Людмил Ставрев |

Напоследък в град Сливница се забелязва значително раздвижване в количеството и качеството на извършените „подобрения“… Говоря за града, но не изключвам възможността, това да е в цялата Община Сливница! Ето и фактите, такива каквито се виждат през нашият фотообектив.

Асфалтиране на улици / Полагане на пътна настилка

За първи път от над 15 години (или може би дори над 20), бе извършен голям и видим за хората ремонт на пътната настилка в град Сливница. Много улици бяха в окаяно състояние, и тази година голяма част от тях са пре-асфалтирани (предимно отчасти, но все пак ремонтирани). Още по-голям е броят на улиците, които бяха само леко закърпени, но все пак нека не бъдем черногледи – някои от по-големите дупки изчезнаха… поне за 1-2 години. Разбира се има и още улици, който се нуждаят от ремонт. Не всяка дупка е запълнена, но все пак имаме видимо подобрение…

В момента се извършва най-належащият ремонт на пътна настилка в Сливница – точно на входа на града, свръзващ първокласният международен път Е80 и ново-асфалтираната част от главния булевард „1300 години България“. Това ще бъде направено до няколко дни! Работи се усилено, дори и в почивни дни!

Има слухове, че ще бъде извършен основен ремонт на улица „Юрий Гагарин“ (покрай реката), в участъка между моста на Паисий Хилендарски в посока към началното училище, която сега е в окаяно състояние.

Можете да ни изпращате адреси и снимки на улици, които се нуждаят от основен ремонт, за да съберем материал и да предадем на общинските управници. Може би ще бъдете първи в списъка за следващите ремонти…

Вижте също:   Управление на отпадъците - наръчник за боклуко-разделянето

Можете да погледнете предния ни фото-репортаж за кръпките на улиците в Сливница.

Ремонт на 2-та ЖП прелеза на град Сливница

Ремонтирани са 2-та ЖП прелеза – един през тази година и един през 2008! Няма ги вече изгнилите дървета между релсите. Висококачествена гума осигурява по-добро преминаване на прелезите за всички пътуващи. Оставяме си едно наум, за огромната денивелация между двата коловоза на по-натовареният прелез. Единствено дългоочакваните електронни бариери все още липсват, но да се надяваме да ни изненадат приятно още преди края на 2009 година…

Ремонт на детската градина в град Сливница

Основен ремонт е извършен на детската градина в Сливница. Топлоизолация, подмяна на дограми и прозорци, вътрешно и външно измазване и боядисване – това са само част от ремонтните дейности, извършени в сградата на детската градина. За съжаление имаме само няколко снимки отвън и нямаме снимки от стаите и коридорите в сградата. Ако Вие имате снимки, моля изпратете ни ги, за да ги публикуваме!

Трудова борса за намаляване на безработицата

Трудова борса в гр. КостинбродНа 27 октомври 2009 в град Костинброд се проведе трудова борса между работодатели и безработни хора, търсещи работа. Мероприятието бе организирано от Дирекция „Бюро по труда“ Сливница. От община Сливница пристигна един автобус с безработни хора, с надежда да намерят своето ново работно място. Какъв ще бъде успехът от тази масова среща, ще можем да видим до няколко седмици. Надявам се, че желаещите са намерили каквото търсят и заслужават. А на останалите пожелавам повече желание и повече късмет!

Вижте също:   Мъж загина след катастрофа между автобус и кола край Сливница

Ремонт в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Сливница

Ремонт в двора на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – подменят се плочките около спортните игрища и салона. Подлага се циментова основа с арматура, за по-голяма здравина и по-голяма издържливост. Браво на виновниците!

Това ли е всичко и какво следва в Сливница?

Това са направените ремонти и подобрения в град Сливница, за които ние знаем! Ако вие имате допълнителна информация, ще се радваме да я споделите с всички нас – жители на Община Сливница.

Но какво следва, ще се запитат голяма част от вас?! Какво липсва на Община Сливница? Това вие ще кажете! От какво се нуждате, за да живеете по-добре? Какво искате, но нямате? Ще направим списък на вашите предложения и ще ги внесем в Общинската администрация.

Какво липсва на Община Сливница?

Нека започна първи. Липсват големи фирми/предприятия в Сливница, които да осигуряват достатъчна работна заетост. Намираме се в изключителна близост до София и това е наш плюс, но нямаме реални работещи предприятия! В миналото в Общината и Общинския съвет на Сливница са работели хора с предимно лични интереси, които са попречили в Сливница да се развият индустриални предприятия. Например в Костинброд (съседна на нас община) има множество големи фирми и предприятия, в село Петърч също!! Следващата вълна от такива нови предприятия се очаква да бъде в Сливница! Госпожи и господа, Управляващи, нека дадем шанс на желаещите фирми да ни осигурят по-добро бъдеще! Дайте шанс на искащите и можещите фирми да инвестират в града ни!

Вижте също:   Земетресение от 2.7 по Рихтер беше регистрирано в района на Сливница

Гафове?

Ще изкажа конструктивно мнение за уеб сайта на Община Сливница – Slivnitsa.bg. Сайтът не изглежда добре – има множество „дефекти“ в него, но тук ще покажа 2 от най-натрапчивите.

На главната страница имената на „Основното меню“ и „Фотогалерията“ се дублират (на първата снимка по-долу). Странен и неприятен ефект, всъщност – „дефект“!

Но има и един гаф, който стои вече над един месец… Една от снимките на паметника монумент в центъра на града е обърната! Оръдието, разположено над костницата, в действителност е насочено към Сърбия! Но на снимката това не е така – оръдието е насочено към София (на третата снимка по-долу)!!! Колеги, моля коригирайте го! Ето и линк към снимката:

http://gallery.slivnitsa.bg/main.php?cmd=imageview&var1=4.jpg

Ако имате свое мнение и ваши снимки, пишете коментар или се свържете с нас, за да публикуваме вашите снимки!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!