05-08-2009 | Ася |

Европейската комисия стартира поредната си кампания за борба с климатичните промени. Кампанията носи името “Click a tree” и има за цел да насърчи младите хора да предприемат свои мерки в тази насока.

За да осъществи програмата, Европейската Комисия ще раздаде 5 000 безплатни дръвчета на първите европейци на възраст между 15 и 29 години, желаещи да засадят дръвче. Участниците в инициативата трябва да живеят в една от следните държави: България, Германия, Дания, Чехия, Великобритания, Полша, Румъния, Унгария, Франция или Швеция.

Ако и Вие желаете да се присъедините към тази благородна кауза, единственото условие е да се регистрирате on-line на: www.clickatree.europa.eu

Като част от кампанията Европейската Комисия организира състезание за участващите. Изискването е участниците да заснемат своето дръвче и да качат снимката в интернет на страницата на кампанията.. Всеки от участниците може да гласува за любимата си снимка. Авторите на десетте снимки, събрали най-много гласове ще бъдат поканени на лагер за обучение по околна среда.

Вижте също:   Резултати от залесяването на гората край град Сливница (от април 2009г.)

Повече информация за кампанията можете да намерите в YouTube на следните адреси:
Hit a Tree:
http://www.youtube.com/watch?v=CIaOedqu_ng
Go for a walk:
http://www.youtube.com/watch?v=uLOy4NenTvE

Крайният срок за участие в състезанието е 15 ноември 2009. Включете се сега!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!