02-07-2009 | Администратор |

След акцията по залесяване на гората край Сливница на 11 април 2009г. от доброволци на ЕкоОбщност, нашият екип направи 3 проверки на резултатите от нашата съвместна дейност. Още веднъж благодарим на младежите екоактивисти, отделили цял ден да работят за възстановяване на природата!

Залесяване на гората в СливницаОколо 1 месец след акцията по залесяването, повечето насадени фиданки бяха зелени, въпреки че не бяха пораснали видимо. Някои пък вече се бяха прихванали и бяха пораснали видимо. Над 95% от засадената площ бе със зелени фиданки.

По-малко от 2 месеца след залесяването, все още процентът на зелените дръвчета бе висок – над 85% от насадените фиданки бяха зелени, като някои от тях бяха израстнали видимо. Гледайки този висок процент, бяхме много изненадани от себе си и от всички еко-активисти. През ден-два се изсипваше дъжд…

Вижте също:   Видео с финалните думи на кмета на митинга от 6 юли 2010г.

Вече почти 3 месеца след залесяването, резултатът е коренно променен: Над 70% от фиданките са изсъхнали напълно или пък са с покафенели листа и предстои да изсъхнат! Между 2-рото и 3-тото ни посещения дъжд падаше малко и това е „убило“ дръвчетата. От 2 дни преваляват дъждове, които могат да съживят останалите живи фиданки…

След около месец, нашият екип отново ще направи преглед на залесения терен, за да проследим развитието на фиданките.

Ако имате снимки на терена, ще се радваме да се свържете с нас, за публикуваме вашите снимки. Дотогава ще стискаме палци живите фиданки да укрепнат и да израстнат големи и стабилни.

Галерия снимки и видео от залесяването са достъпни в съответната секция „Галерия и видео“.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!