13-06-2009 | Драгомир Ставрев |

20090613-slivnitsaНа 13 юни 2009 г. в община Сливница се проведе велопоход под наслов „Опознай историческото си минало! Бъди активен!“, организиран от кмета на общината – инж. Георги Георгиев. Целта на похода е популяризиране на велосипедирането като добра възможност за екологично чисто придвижване и запознаване на местното население с природните дадености и историческите паметници на региона с цел тяхното опазване и съхранение.
Участие взеха много младежи от региона като имаше и скромно присъствие на по-възрастни колоездачи. Походът започна в 8,30 ч. от сградата на общинската администрация в града и продължи около 4 часа и 30 минути.
Участниците преминаха 22км по маршрут – гр. Сливница – село Гълъбовци – село Гургулят и обратно, ескортирани от 2 патрулни полицейски коли и медицински екип. Сред разглежданите забележителности бяха Пантеона в село Гургулят и местността Петлюк.
Събитието приключи с успешното финиширане на всички участници, много положителни емоции и очакване на следващия велопоход.

Вижте също:   Пантеонът в село Гургулят се руши!

Ето и галерия със снимки!

2 коментара и връзки към “Велопоход до Пантеона и Петлюк”

  1. Стефан каза:

    Здравейте!Радвам се,че някой се е сетил да направи сайт за чудния район.Молбата ми е ако желаете да поправите Пеклюк със Петлюк-това е правилното!Аз израснах там!Бъдете живи и здрави!

  2. Jordan каза:

    Благодаря за поправката! Грешката е отстранена!


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!