08-04-2009 | Администратор |

На 11 април 2009 г. (събота) в местността „Могилата“ край гр. Сливница доброволци от града и от София ще се съберат, за да засадят близо 5 000 фиданки черен бор и липа. Акцията се организира в рамките на кампания „Посади дърво!” на Фондация „ЕкоОбщност” по случай Седмицата на гората и се осъществява с подкрепата на кмета на община Сливница Георги Георгиев, РУГ София и дарения на граждани от столицата.
Залесяване
Доброволците ще почистят и подготвят за залесяване терен на мястото на унищожена от летни пожари гора, след което ще бъдат посадени подготвените от РУГ София дръвчета.
Целта на кампанията е да се насочи вниманието на обществеността към важни аспекти за опазването на околната среда, да бъде променено екологичното съзнание и култура на българина и особено на младите хора.
Мероприятието ще се проведе от 10:00 часа до 16:00 часа в местността Могилата. За доброволците от София Община Сливница осигурява автобус, който ще потегли в 08:45 часа от площад Руски паметник в столицата.
Всички помнят огненият ад тогава. Този път ще бъде далеч по-приятно за всички. Заповядайте да засадим дръвче заедно! Носете си работни дрехи, обувки, ръкавици, храна, напитки и инструменти за почвообработка.

7 коментара и връзки към “Да възстановим гората!”

  1. Сливница каза:

    Хубава снимка! Нашата гора ли е това?

  2. admin каза:

    Снимката е от друга подобна инициатива – в околностите на гр. Перник е правена.
    Колкото до нашата гора – тя е много по-красива!

  3. Сливница каза:

    Разбрах от приятел, че дръвчетата всъщност ще са много малки – около 30-50 см. И в този случай се ползвало някакъв заострен кол (като копие отпред), така че да се направи дупка в камъните и да се сложи малкото растение.

    Ако е така, да търсим ли такива уреди, или ще си има?

    Люди

  4. Радослав Иванов каза:

    Насадихме много дръвчета, но ако не бяха момчетата и момичетата екоактивисти нищо нямаше да стане.Много малко Сливничани – срамота,Кмета ни благодари и си тръгна, белите шапки на ГЕРБ под строй малко след него, служители от общината почти нямаше – 1 общинар 1 борче = 100 борчета ама ги нямаше – ДОКОГА!!!


Връзки към тази страница

  1. […] преди инициативата за възстановяване на опожарената гора в местността […]

  2. […] 11 април 2009г. бе проведена акция по залесяване на изгорялата част от гората в Сли

  3. […] Да възстановим гората! Акция по залесяване на гората в Сливница Залесяване на гората в Сливница – април 2009 /галерия/ Видеоклипове от акцията по залесяване на Сливнишката гора – април 2009 Резултати от залесяването на гората в Сливница – 3 месеца по-късно […]

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!